Lamborghini, Ferrari sau Jaguar? Care au fost bolizii preferați de românii bogați în 2019

Data publicării:
Modern blue coupe sports car in showroom
Foto: Guliver/Getty Images

Românii au înmatriculat, în primele 11 luni ale anului, 26 de Lamborghini şi 18 Ferrari noi, în rândul autoturismelor scumpe preferate situându-se şi Jaguar, Lexus, Maserati, Bentley sau Aston Martin, reiese din statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Astfel, potrivit datelor oficiale citate de Agerpres, în intervalul ianuarie - noiembrie 2019, cea mai mare creştere a înmatriculărilor de autoturisme selecte s-a consemnat în dreptul mărcii Lamborghini, de 271,3%, în timp ce, prin cele 266 de unităţi Lexus înregistrate, saltul a fost de 76,16%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Unul dintre cei mai doriţi bolizi din lume, Ferrari, a fost înregistrat la capitolul "Autoturisme noi", în evidenţele DRPCIV, de către 18 proprietari, în creştere cu 50% faţă de perioada ianuarie - noiembrie 2018.

De asemenea, au fost înmatriculate 197 de exemplare noi din gama Jaguar (-10,86% vs primele 11 luni din 2018), 22 de unităţi Bentley (+4,75%), 21 de exemplare Maserati (-16%) şi, nu în ultimul rând, trei unităţi marca Aston Martin (-40%).

Pe de altă parte, în cazul aceloraşi mărci scumpe, pe segmentul second hand, numărul înmatriculărilor raportate la 11 luni a fost mai mult decât dublu, până la 1.235 de unităţi, comparativ cu cele 553 de autoturisme noi, din aceeaşi categorie.

În acest sens, datele centralizate relevă faptul că Jaguar este marca cu cele mai multe înregistrări de maşini "rulate", respectiv 633 de unităţi, urmată de Lexus - cu 457 de unităţi, Maserati (57), Bentley (52), Lamborghini (18), Ferrari (11) şi Aston Martin (7).

La nivel general, numărul înmatriculărilor de autoturisme noi a depăşit, în România, 147.700 de unităţi în primele 11 luni ale anului, în creştere cu 21,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

Statistica DRPCIV arată, totodată, că, la nivel naţional, totalul de înmatriculări autoturisme noi şi rulate a ajuns, în perioada de referinţă, la 556.405 de unităţi, în uşoară descreştere (-0,3%), comparativ cu primele 11 luni ale anului precedent, când s-au consemnat 556.548 unităţi.

Pe de altă parte, înmatriculările de autoturisme second hand au scăzut, în intervalul de referinţă, cu 6,05% până la 408.616 de exemplare. 

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu și soția lui, 19 ani de iubire și doi copii. "Nici nu știi ce să zici la o aniversare din...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...