Furtuna solară a perturbat sateliții Starlink. Anunțul făcut de Elon Musk

Data publicării:
furtuna solara
Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (Noaa) a emis vineri, pentru prima oară după aproximativ 20 de ani, o avertizare de furtună geomagnetică. Sursa foto: Profimedia Images

Compania Starlink, deținută de Elon Musk, a avertizat sâmbătă cu privire la un „serviciu degradat”, după ce Pământul a fost lovit de cea mai mare furtună geomagnetică din ultimele două decenii.

Starlink deține aproximativ 60% din cei aproximativ 7.500 de sateliți care orbitează Pământul și este un jucător dominant în internetul prin satelit, notează Reuters.

Elon Musk a anunțat într-o postare pe X că sateliții Starlink sunt supuși unei presiuni mari din cauza furtunii geomagnetice, dar rezistă deocamdată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA a transmis că furtuna solară este cea mai mare din octombrie 2003 și este posibil să persiste în weekend, prezentând riscuri pentru sistemele de navigație, rețelele electrice și navigația prin satelit, printre alte servicii.

Miile de sateliți Starlink de pe orbita joasă a Pământului folosesc legături laser inter-sateliți pentru a transmite date între ei în spațiu cu viteza luminii, permițând rețelei să ofere acoperire de internet în întreaga lume.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri