Aplicaţii prin care copiii învaţă cum să economisească banii şi cum să îi folosească eficient

Data publicării:
Mesaje false de tip RO ALERT care anunțau cazuri de COVID în secții de votare
Înșelăciune prin telefon. FOTO: Getty Images

Peste 150 de tineri s-au întrecut în acest sfârșit de săptămână la Universitatea Politehnica din București pentru a găsi cele mai bune soluții financiare pentru orice utilizator de telefon mobil. Cele mai bune idei vor fi dezvoltate cu ajutorul companiilor din domeniu.

Un grup de tineri din București lucrează la dezvoltarea unei aplicații care are rolul de a educa financiar copiii de școală generală până la liceu. Cei mici vor ști cum să își economisească banii și vor învăța ce înseamnă dobândă, cont de economii sau credit. Contul bancar al copilului va fi conectat la aplicația de pe telefonul părintelui, care va putea verifica mai ușor cum sunt cheltuiți banii.

Alexandru Topor- participant: „Părinții, de asemenea, vor putea să dea taskuri copiilor pe care dacă aceștia le îndeplinesc vor fi răsplătiți financiar și astfel vor învăța importanța muncii cinstite, onestității și a primi răsplata în momentul în care fac ceva”.

O altă aplicație îi ajută pe investitori să afle când e momentul potrivit pentru a cumpăra sau vinde acțiuni, în funcție de postările de pe rețelele de socializare ale directorilor companiilor și alți indicatori mai puțin convenționali, cum ar fi zodia acestora.

Bogdan Imbrea- participant: „Noi am lucrat la o aplicație de tranzacționare pe alternative dată. Sunt informațiile care sunt distribuite în afara piețelor financiare, cum ar fi Twitter.”

Andrei Ile- participant: „Acest produs este dezvoltat pentru a ajuta oarecum femeile din țările mai puțin dezvoltate, acești bani vor fi puși la dispoziție femeilor pentru a dezvolta anumite bussines-uri, micro-bussines-uri”.

Laura Mănescu - directorul diviziei fintech al unei companii: „Toată lumea își dorește servicii ieftine și rapide pe telefonul mobil. Există un mare interes pentru produse de fintech pe telefon în rândul tinerilor”.

Acestea sunt doar câteva idei din cadrul unui maraton de 72 de ore la care au participat peste 150 de studenți viitori programatori.

Florin Grosu- organizator: „Fintech-ul, domeniul hackaton-ului nostru, este cel mai important domeniu din tehnologie acum. Anul trecut, valoarea totală a finanțărilor primite de start-up-urile fintech doar din Europa a fost de 35 de miliarde (n.r- euro). Creșterea a fost de 100% față de anul 2017”.

Tinerii și-au prezentat prototipurile în fața specialiștilor din cinci companii, care îi vor susține în următoarele șase luni pentru a-și lansa produsele pe piață.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Andrea Bocelli, vacanță pe un iaht de lux în Italia. Artistul, însoțit de Veronica Berti și de mai mulți...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...