Facebook se simte amenințată de Clubhouse, rețeaua exclusivistă propulsată de o discuție între Elon Musk și directorul Robinhood

Data actualizării: Data publicării:
un om se uita la elon musk pe telefon
O discuție între miliardarul Elon Musk și directorul platformei de tranzacționare Robinhood a ajutat la propulsarea noii rețele sociale Clubhouse. Foto: Profimedia Images

Rivalii trebuie uciși din fașă. Aceasta pare să fi fost și încă mai este politica Facebook, cu toate că grupul a intrat în radarul autorităților antitrust. O nouă rețea, Clubhouse, încă exclusivistă, dar cu extindere rapidă, este imediat copiată de Facebook. E un potențial rival, pentru că se dovedește plin de succes acest nou mod de relaționare, așa că Facebook îi face o „sosie” și oferă facilitațile în rețeaua proprie, ca să nu apară vreo amenințare.

The New York Times relatează că această „clonă” a Facebook se află acum în fazele incipiente de dezvoltare şi nu este clar când va fi lansată. Chiar dacă sunt mutle necunoscute, totuși trebuie remarcat răspunsul cu viteza luminii la potențiala amenințare.

Ce este Clubhouse

Clubhouse este o rețea socială doar audio, bazată pe conversații sau povești, inclusiv grupuri de discuție. E o nișă devenită extrem de populară.

Clubhouse a fost lansată abia anul trecut. În decembrie avea 350 de utilizatori, iar acum a ajuns la 600 de mii la nivel global. E o răspîndire rapidă în condițiile în care intrarea în club se face pe bază de invitație din partea unui membru existent.

Recent, și-a sporit notorietatea după ce Elon Musk și directorul executiv al platformei de tranzacționare Robinhood, Vlad Tenev, au avut o convorbire pe această rețea.

Clonarea, arma Facebook

„Clonarea” fără reținere a unor idei a devenit o specialitate Facebook. Nu s-a dat în lături de la așa ceva nici în trecut. De, fapt majoritatea serviciilor suplimentare apărute în rețeaua socială au venit ca răspuns la potențiale amenințări, prin copierea acestor servicii.

A introdus funcții precum Stories and Reels, care au fost inspirate de Snapchat și TikTok. Facebook a clonat și Zoom după ce aplicația de videoconferință a crescut în popularitate. Unii spun, ironic, că probabil ultima idee măreață la Facebook a fost chiar ideea fondatoare.

Ca politică de dezvoltare, Facebook a mers fie pe copiere, fie pe cumpărarea rivalilor. Dacă nu poți învinge concurența, cumpăr-o pur și simplu! Așa s-a întâmplat cu Instagram și WhatsApp. Achiziția Beluga a însemnat, de fapt, cumpărarea tehnologiei care stă la baza platformei Messenger.

Dar pentru că înăbușirea concurenței este deja unul din capetele de acuzare în procesele sale antitrust, Facebook acționează prudent și nu pune bani pe masă pentru a anihila rivalul.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(VIDEO) Un fragment de cometa a stralucit pe cerul Spaniei si al Portugaliei. "A fost ca in filme"