Telefoane şi computere asortate cu mobila, pentru pretenţioşi: s-au lansat electrocasnicele cu carcasă de lemn

Data publicării:
lemn-2

Pentru cei ce vor un calculator care să se asorteze cu mobila, dar şi pentru cei care cred că mediul înconjurător este distrus de plasticul pe care îl aruncă împreună cu vechiul telefon mobil, s-a găsit soluţia: au fost lansate electrocasnicele din lemn. Este vorba doar de carcase, căci siliconul şi metalele din interiorul telefoanelor, tabletelor şi computerelor nu pot fi înlocuite pentru moment cu altceva. Producătorii acestor electrocasnice spun că un exterior de plastic este suficient pentru reducerea semnificativă a cantităţii de deşeuri ce trebuie colectate. Lucrurile s-ar putea să nu stea chiar aşa însă.

Fondată de doi francezi - unul specialist în telecomunicaţii şi celălalt în design - Orée Design este una dintre companiile care încearcă să includă lemnul în producţia de electronice. Deocamdată, cei doi creează doar accesorii din lemn - tastaturi pentru calculatoare şi tablete şi încărcătoare wireless pentru telefoanele Samsung, Nokia şi Nexus. Pentru încărcătoare folosesc şi piatră.

Există unele companii care au mers mai departe cu folosirea lemnului. Un alt designer, de data aceasta englez, a prezentat recent un telefon cu carcasă din bambus. Iar exemplele pot continua, căci exista zeci de companii care au înlocuit carcasele de plastic cu unele de lemn.

Însă nici unul dintre aceste produse nu a avut deocamdată succes comercial, chiar dacă ideea folosirii lemnului nu este chiar atât de rea. Pe lângă faptul că nu arată rău, lemnul este un material destul de rezistent. O carcasă din lemn nu se sparge atât de uşor precum carcasa de sticlă a noilor telefoane iPhone, de exemplu.

Dezavantajele sunt însă mult mai mari decât avantajele. În primul rând, Pământul încă mai are nevoie de pădurile sale. Dacă sutele de milioane de telefoane inteligente vândute în ultimii ani ar fi avut carcase de lemn, suprafaţa împădurita a globului ar fi fost mult mai mică în prezent. Companiile care vând carcase din lemn susţin că de fapt produsele lor sunt prietenoase cu mediul, întrucât renunţarea la electrocasnicele vechi produce cantităţi uriaşe de plastic nefolosit. Însă înlocuirea plasticului cu lemnul nu pare o soluţie viabilă câtă vreme exista opţiunea reciclarii deşeurilor.

Nu în ultimul rând, companiile de electronice şi electrocasnice preferă plasticul, pentru că este mai ieftin decât orice alt material.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...