7 alimente care ar putea dispărea în curând

Data publicării:
ciocolata

Nu mai este un mister că vremea se schimbă. Pe lângă faptul că ne afectează starea, clima ne va afecta, inevitabil, și mâncarea.

Agricultura are nevoie de un mediu specific, iar când aceste condiții nu se îndeplinesc, agricultura va avea de suferit. Rezultatul: nu vom mai putea să savurăm o parte dintre alimentele noastre preferate.

O parte dintre mâncărurile care pot dispărea în timpul vieții noastre, potrivit Business Insider, din cauza schimbărilor climatice sunt:

1. Avocado – Are nevoie de foarte multă apă pentru a crește, iar cum seceta este din ce în ce mai des întâlnită, avocado deja a devenit mai rar și mai scump.

2. Năutul – Producția de năut a scăzut deja cu 40-50%. Are nevoie de o cantitate anume de apă, iar din cauza secetei, această leguminoasă ar putea dispărea în următorii zeci de ani.

3. Cafeaua – 70% din cafeaua din lume ar putea dispărea până în 2080. Arborele de cafea are nevoie de o anumită temperatură, iar dacă temperatura va fi mai mare, calitatea boabelor nu va fi bună, astfel că nu va putea fi consumată. Pe măsură ce temperaturile încep să crească din cauza schimbărilor climatice, calitatea cafelei este deja în scădere.

4. Peștele- Din cauza pescuitului masiv, am putea rămâne fără pești până în 2048. De asemenea, apa din mări este foarte poluată.

5. Alunele- Se spune că până în 2030 nu vor mai fi alune. Ele au nevoie de cinci luni de căldură, combinată cu o anumită cantitate de ploaie. Dacă plouă prea mult, alunele nu mai sunt comestibile, iar daca au mai puțină apă decât au nevoie, nu se vor face. O mare parte din producția de alune a fost deja distrusă. În orice caz, dacă alunele nu vor dispărea, ar putea deveni un aliment de lux.

6. Siropul de arțar – La fel ca alunele, arțarii au nevoie de condiții meteorologice specifice, pe care clima noastră ar putea să nu i le mai ofere în curând.

7. Ciocolată – Mâncăm mai multă ciocolată decât se produce. Anul trecut, populația lumii a consumat cu 70.000 de tone de ciocolata mai mult decât a fost produs. În 2030, specialiștii estimează că oamenii vor consuma cu 2 milioare de tone mai mult decât se va produce.

Temperaturile crescute și lipsa apei sunt factorii care scad producția de cacao.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...