C.T.Popescu, după meciul Simonei: În sfârșit îi pot spune din nou „Mangusta”!

Data publicării:
ctp vesel

Iată comentariul lui Cristian Tudor Popescu, după meciul dintre Simona Halep și Dominika Cibulkova, în urma căruia sportiva din România a câștigat trofeul turneului de la Madrid:

N-am mai sărit prin casă în felul ăsta de la sferturile US Open de anul trecut, când a bătut-o pe Azarenka! În sfârșit îi pot spune, după atâtea luni și luni de zile, îi pot spune din nou Simonei „Mangusta”, pentru că la 4-2, în setul 2, a avut privirea aceea, cu pumnul strâns, calm, rece, agresivă, ucigașă, fără să fie agitată. Privirea aia terminantă. Ei, asta e Simona Halep cea pe care o știam, pe care am văzut-o atunci, în 2013, când se lansa câștigând turneu după turneu. A câștigat la Cibulkova într-un fel care m-a surprins. Eu mă așteptam să mizeze mai mult pe mingi cu spin, mingi rotunde, ceva mai înalte, Cibulkova având 1,61 m, încercând să o deranjeze în felul ăsta. A făcut și asta, dar de mai puține ori decât s-a luat în gură cu Cibulkova, care este una dintre cele mai bune jucătoare de contre din lume. Schimb stânga-dreapta, în forță, se deplasează extraordinar și lovește, lovește mereu tăios, agresiv, la linie. Ei, Simona s-a luat pur și simplu în gură cu ea la contre și a bătut-o! I-am văzut la un moment dat privirea ușor buimacă a Cibulkovei, care părea că spune „Păi, cum, mă bați pe mine la așa ceva?!” Nu-i venea să creadă că Simona o depășește în deplasare și în lovituri agresive, pentru că Simona a câștigat acest meci jucând defensiv-agresiv, adică jocul acela pe care îl aștept de luni de zile și în care sper ca ea să rămână. Sper să nu se mai întoarcă la genul acela de – îi spuneam – țăcăneală superioară. Astăzi ea a schimbat prima direcția, a atacat prima, cum a avut ocazia a lovit decisiv și mai ales și-a recuperat din nou capacitatea aia a ei de a recupera mingi pierdute, mingi imposibile. Astăzi am văzut-o din nou. A fost o minge de basm, de SF, când la fileu i-a pus o scurtă Cibulkova, Simona a ajuns-o in extremis, a trimis-o în cross, Cibulkova a intuit, a ajuns și a retrimis în terenul rămas liber în proporție de 80 la sută. Ei bine, Simona, cu cinci metri între minge și ea, fiind la fileu, aleargă în spate și o ajunge! O trimite în teren undeva, iar Cibulkova a fost atât de uluită de deplasarea Simonei, încât dintr-o minge ușoară, n-a fost în stare să o trimită în teren, a trimis-o afară, era năucită de viteza cu care s-a deplasat Simona.

A servit excepțional. Cheia meciului, în ultimă instanță, a fost serviciul Simonei. N-am mai văzut-o servind așa...Cred că are peste 80 la sută primul serviciu. Și cum? Servit bine! Nu i-am mai văzut nivelul ăsta de serviciu de la meciul cu Serena Williams de acum un an jumate-doi, de la Turneul Campioanelor, când a bătut-o pe Serena 6-3, 6-0. De atunci n-am mai văzut o asemenea eficiență pe primul serviciu și în felul acesta Cibulkova nu prea i-a văzut al doilea serviciu ca să poată să i-l atace”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita