Campion mort la 15 ani. Cum s-au petrecut lucrurile

Data actualizării: Data publicării:
cosmin aluchenesei crop - monitorul de botosani

Un tânăr luptător din Botoşani, care a suferit, la antrenamentul lotului naţional, o accidentare ce părea banală, a murit luni dimineaţă la spital, după ce a intrat în stop cardio-respirator, relatează Monitorul de Botoșani. Băiatul era campion naţional la lupte greco-romane  şi era în cantonament la Bacău. A ajuns la spital, cu dureri de şold, iar medicii au considerat că nu trebuie internat. Pentru că se simţea tot mai rău, adolescentul s-a întors acasă la Botoşani, iar părinţii l-au dus şi aici la spital. A murit aproape 24 de ore de la internare, iar poliţiştii încearcă acum să facă lumină în acest caz.

cosmin aluchenesei
Foto: Monitorul de Botoșani

Cosmin Aluchenesei era unul dintre cei mai promiţători tineri luptători de la Liceul cu Program Sportiv din Botoşani.  Era campion naţional la lupte greco-romane, la juniori, dar de anul acesta era cadet, fiind inclus în lotul naţional.

El a suferit joi seară, la antrenamentul lotului naţional, o accidentare la șold, care părea banală. Băiatul se antrena la Bacău. A fost văzut de medicii din Bacău, care i-ar fi spus că este o accidentare uşoară și i-au administrat niște calmante. I s-a spus că nu este nimic grav, dar a fost sfătuit să facă o pauză de efort.

Băiatul a ajuns ulterior la Urgenţe Pediatrie Botoşani, pentru că se simţea din ce în ce mai rău. A fost internat la Pediatrie, iar luni dimineaţă a intrat în stop cardio-respirator. Medicii nu l-au putut salva.

Poliţia a demarat o anchetă pentru ucidere din culpă.

Cum s-au petrecut lucrurile

Andrei Amos, director-adjunct la Clubul Sportiv Botoșani, unde era legitimat tânărul, a relatat la Digi24 cum s-au petrecut lucrurile.

Joi seara, în timpul antrenamentului, în urma unui procedeu efectuat la saltea, băiatul a suferit o accidentare. Pentru că organismul era încălzit, durerea resimțită nu a fost așa de mare, așa că sportivul a efectuat antrenamentul și apoi s-a dus în camera unde era cazat. Vineri dimineața, când a plecat la antrenament, a simțit durerea mai intens, așa că nu a mai efectuat antrenamentul, iar în jurul prânzului a fost dus la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, unde i s-a recomandat un repaus de 5-7 zile și i s-a prescris gheață, un unguent și calmante. S-a întors la cămin, durerea a persistat, iar seara a mers la un alt spital din Bacău, cel de Pediatrie, unde i s-a făcut o radiografie și i s-a spus că nu are nimic, e doar o întindere și i s-a recomandat, la fel, repaus. Spre ora 9-10 seara, băiatul a sunat la părinți și le-a spus că el vine la Botoșani. Avea microbuz spre Botoșani la 23.30, s-a suit în el, iar părinții l-au așteptat în localitatea Flămânzi, ei fiind din comuna Călărași. L-au preluat din Flămânzi și au ajuns acasă la Călărași sâmbătă, în jurul orei 1-2 noaptea. Starea lui s-a înrăutățit și sâmbătă după-amiază, pe la 17:00, părinții l-au dus la Spitalul de Copii din Botoșani. Aici i s-a făcut radiografie, ecografie abdominală, dar nu s-a observat nimic, ci doar o entorsă la șold, în urma antrenamentului. A rămas internat aici până luni dimineața, când pe la ora 4:00, băiatul și-a sunat mama, i-a spus că îi e foarte rău și că vomită, apoi convorbirea s-a întrerupt. La 5:30 i s-a declarat decesul. 

Contactată de Digi24, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean Bacău, Mirela Romaneț, a precizat că a fost deschisă o investigație internă, au fost chemați medicii care l-au consultat pe băiat, dar deocamdată totul este în curs, iar din partea aparținătorilor sau autorităților nu a fost făcută nicio sesizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
ADN-ul lui Alain Delon, solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate...
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...