Îşi măreşte avansul: Sebastian Vettel, din nou câştigător al Marelui Premiu de Formula 1 din Bahrain

Data publicării:
bahrain sebastian vettel

 

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Bahrainului, ediţia 2013, la capătul unei curse pe care a condus-o încă din al treilea tur de circuit. El este primul pilot care obţine a doua victorie în actualul sezon din Formula 1. Cursa s-a desfăşurat fără incidente deosebite, cu toate că micul regat din Golful Persic este tulburat de proteste ale opoziţiei şiite faţă de dinastia sunită aflată la conducere.

Sebastien Vettel a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului desfăşurat pe 21 aprilie, devenind primul pilot care şi-a dublat victoria anul acesta. El obţine trofeul de pe circuitul din deşertul Sikhel pentru al doilea an consecutiv.

Pe aceeaşi temă: Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului: Atmosferă de carnaval în mijlocul vehiculelor blindate

Bahrain. Violenţe înaintea cursei de Formula 1: „Nu concuraţi peste sângele nostru”

Plecat de pe locul al doilea al grilei de start, a fost devansat după primele viraje de Fernando Alonso. Şi-a recăpătat însă rapid poziţia, devenind lider în turul trei.

Din acel moment, Vettel a început să îşi mărească avansul faţă de urmăritori şi a câştigat cu o strategie cu trei opriri la boxe. Kimi Raikkonen a încheiat al doilea, în faţa coechipierului de la Lotus F1, Romain Grosjean.

În spatele trio-ului Renault s-a clasat Paul diResta, de la Force India. Scoţianul şi-a egalat astfel cel mai bun rezultat din carieră în Formula 1 - locul 4. DiResta i-a devansat pe Lewis Hamilton şi Sergio Perez.

Pe circuitul de la Sakhir, echipa Ferrari a pierdut puncte importante în clasamentul constructorilor. Fernando Alonso a intrat la boxe imediat după start din cauza sistemul DRS, care a rămas blocat în poziţia activă. Defecţiunea a recidivat, aşa că spaniolul a oprit la boxe de patru ori şi a sosit al optulea.

Felipe Massa nu a punctat.

În clasamentul general, diferenţa dintre Sebastien Vettel şi Kimi Raikkonen s-a mărit la zece puncte.

Următoarea etapă din Formula 1 se desfăşoară pe 12 mai, la Barcelona, şi poate fi urmărită în direct pe Digi Sport.

Despre Grand Prix Bahrain 21 aprile 2013, citiţi şi pe Digisport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri