Se reiau meciurile din Liga 1, dar fără spectatori. Orban: Dacă dai drumul, vin galeriile și e super complicat

Data publicării:
fotbal

Meciurile din Liga 1 se reiau de vineri, dar deocamdată fără spectatori. Situația actuală nu permite accesul publicului pe stadioane, a explicat premierul Ludovic Orban la discuțiile din această dimineață cu șefii fotbalului profesionist.

Ludovic Orban: "Vă spun din capul locului că, deocamdată, nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie. E greu de controlat. Dacă dai drumul, îți vin galeriile și e super complicat de a asigura respectarea unor reguli de distanțare...să vedem, dacă vor evolua bine lucrurile, vom vorbi și despre asta.

Problema e că nu se compară situația de de la noi cu cea din alte țări. E vorba de și de expunerea pe care am avut-o. Ne-au venit 1,5 milioane de români din focare masive."

Răzvan Burleanu, președintele FRF: "Astăzi, noi producem un impact în economie de 740 milioane de euro - e un studiu finanțat de Consiliul Europei realizat acum doi ani - din care 183 milioane e impact direct pe economie, peste 500 milioane impact pe sănătate.

Avem cel mai mare număr de copii care joacă fotbal, de după Revoluție. Avem 300.000 de jucători care joacă fotbal o dată pe săptămână.

Am avea nevoie ca din 15 iunie să reluăm antrenamentele colective și pentru aceste categorii de cluburi."

Redactare Georgiana Marin

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri