Bianca Andreescu, de 18 ani, spulberă tot la Auckland. După Wozniacki, a eliminat o altă veterană a circuitului

Data actualizării: Data publicării:
2019 ASB Classic
Foto: GettyImages

După ce ieri a surclasat-o pe Caroline Wozniacki, Bianca Andreescu, 18 ani, a reușit o nouă victorie de senzație, în cadrul turneului WTA de la Auckland. Canadianca cu origini românești a trecut, în trei seturi, de Venus Williams, veterana cu şapte trofee de Grand Slam, și s-a calificat în semifinalele turneului, scrie digisport.ro.

2019 ASB Classic
După ce joi a surclasat-o pe Caroline Wozniacki, Bianca Andreescu, 18 ani, a reușit o nouă victorie de senzație, învingând-o în trei seturi pe Venus Williams - Foto: GettyImages

Meci mare făcut de Bianca. După un prim set în care a condus, dar a cedat dramatic, în tie-break, sportiva din Canada a demonstrat de ce mulţi specialişti o văd marea revelaţie pentru anul 2019. Bianca s-a adunat şi a făcut un meci perfect, surclasându-şi pur şi simplu rivala. S-a terminat 6-7(1), 6-1, 6-3, Venus salvându-se in-extremis de un bagel, în decisiv (a fost 5-0). Americanca a câştigat trei gameuri la rând, însă Andreescu a închis fără probleme partida care a durat două ore și 25 de minute.

Diferenţa s-a făcut pe serviciu, acolo unde Bianca a câştigat 69% dintre puncte, faţă de doar cele 33% câştigate de Venus.

„Cred că orice este posibil și astăzi am făcut imposibilul. Nu știu ce să mai spun, este un sentiment fantastic. Pentru mine obiectivul a fost să intru pe tabloul principal, dar am reușit să înving câteva jucătoare de top. Am crezut în propriile mele șanse, m-am simțit bine și publicul m-a ajutat de fiecare dată. Nu am renunțat, asta contează în tenis și contează în fiecare sport. Și chiar dacă ai o slujbă în afara terenului, nu trebuie să renunți. Cu ajutorul acestui public, cred că am să duc până la final acest turneu”, a declarat Bianca Andreescu, la flash-interviul de finalul partidei.

Bianca a reuşit o victorie de senzaţie și joi, când a trecut de locul 3 mondial, daneza Caroline Wozniacki.

În vârstă de 18 ani, Andreescu s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4.

„Nu îmi vine să cred. Am visat să joc aici contra unor jucătoare de top şi visul mi s-a împlinit”, a spus Andreescu după victoria cu Wozniacki.

Înainte de Wozniacki, Andreescu a eliminat-o pe jucătoarea ungară Timea Babos, locul 59 WTA.

Bianca Andreescu s-a născut la Mississauga şi a început tenisul în România, de unde sunt părinţii ei. Ea a revenit în Canada şi se antrenează la Toronto. 

Bianca Andreescu a început tenisul la 6 ani

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut în Canada din părinți români, la 16 iunie 2000. A început tenisul la Piteşti, la 6 ani, unde a stat la bunici mai bine de doi ani, pentru ca apoi să își continue antrenamentele în țara frunzei de arțar, la Toronto. Părinții ei au plecat în Canada imediat ce tatăl ei a primit o ofertă de lucru de acolo, cum a terminat facultatea.

„Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost”, a declarat Bianca Andreescu într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Citiți și:

Originile române, dar și valoarea Simonei Halep, au transformat-o pe aceasta în idolul Biancăi Andreescu. Canadianca a recunoscut acest lucru, tot la Digi Sport, și spune că cea mai mare bucurie a fost atunci când a putut să se antreneze cu actualul lider mondial WTA.

„Simona Halep! Cred că avem un stil similar de joc. Anul trecut, la Montreal m-am antrenat alături de ea, este o fată foarte bună”, spunea Bianca în august 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri