După un meci mare cu nr. 5 WTA, Gabriela Ruse a fost învinsă de Simona Halep în optimile turneului de la Dubai

Data actualizării: Data publicării:
Ruse și Halep s-au pozat la fileu înaintea unui meci.
După un meci mare cu nr 5 WTA, Gabriela Ruse a fost învinsă de Simona Halep în optimile turneului de la Dubai. Foto: Profimedia

Duelul românesc de la turneul de tenis de la Dubai dintre Simona Halep și Gabriela Ruse s-a încheiat miercuri seara cu victoria fostului număr mondial. Halep, câștigătoare de două ori la Dubai, se va întâlni în sferturile de finală cu tunisiana Ons Jabeur.

Gabriela Ruse nu a reușit nici a treia oară să se impună în fața idolului ei, Halep închizând meciul, început mult mai târziu decât fusese programat, în doar două seturi, după o oră și zece minute, cu scorul de 6-3, 6-2.

Ruse a jucat timid, realizând totuși un break împotriva lui Halep, în primul set, insuficient însă pentru a pune probleme constănțencei.

În sferturile de finală, Simona Halep se va confrunta cu tunisiana Ons Jabeur (10 WTA), favorita numărul 8 a turneului.

Pentru prezența în turul doi al turneului din Emiratele Arabe Unite, Gabriela Ruse va fi recompensată cu 9.000 de dolari și 55 de puncte WTA și cel mai probabil va avansa 3 locuri în clasamentul mondial, până pe 56, cel ai bun al carierei.

Gabriela Ruse și-a trecut în palmares o victorie de prestigiu în circuitul WTA. Românca a învins-o în primul tur al turneului de la Dubai pe spaniola Paula Badosa, numărul 5 mondial și favorită numărul 3 a turneului.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri