Semifinala ghinioanelor pentru echipa României. Irina Begu s-a accidentat în meciul cu Parmentier

Data actualizării: Data publicării:
irina begu

Irina Begu s-a accidentat în timpul meciului cu Pauline Parmentier, după ce a călcat greșit. Se pare că probleme sunt la gleznă. Și Simona Halep a suferit un accident în primul meci al zilei, cel cu Caroline Cargia, după ce a alunecat pe zgură și a căzut. Acel moment a dus la pierderea primului set pentru româncă. Din fericire, Simona Halep nu este accidentată și se pare că va intra în ultimul meci al României cu Franța, cel de dublu.

irina begu

Irina Begu a suferit o entorsă și a fost pansată pe margine. A revenit pe teren, însă tabela arăta deja scorul de 5-2 pentru Pauline Parmentier. Meciul s-a încheiat rapid apoi, cu scorul 3-6, 6-2, 2-6. Soara semifinalei Fed Cup România - Franța se va decide la dublu.

Parmentier, 33 de ani, 1,75 metri înălţime, a controloat cu uşurinţă primul set. Foarte bună la acoperirea terenului şi cu serviciu puternic şi bine plasat, la fel ca lovitura ei de dreapta, franţuzoaica nu a avut de salvat nicio minge de break. Cu un bandaj pe genunchiul drept, Begu a evoluat slab în primul set, a greşit mult şi a fost suficient să-şi piardă o dată serviciul, la scorul de 1-2, pentru a ceda setul cu 3-6, după 40 de minute.

Românca de 28 de ani şi-a transformat subit jocul în setul al doilea. În primul rând, ea servit mult mai bine, a apăsat mai tare pe lovituri, a fost precisă şi inspirată de cele mai multe ori, devenind mai agresivă. Franţuzoaica a părut obosită, nu a mai servit atât de eficient şi a fost pusă clar în dificultate de mingile trimise de multe ori pe linii de româncă. Begu a fructificat prima minge de break la scorul de 2-1, câştigând la 0, s-a mai impus contra serviciului rivalei şi la 5-2 şi a închis setul cu 6-2, după o oră şi 17 minute de la start.

Pe cât de bine a evoluat Begu în al doilea set, pe atât de slab a făcut-o în al treilea. Ea a început cu un prim ghem catastrofal în decisiv, pe propriul serviciu, iar franţuzoaica a reintrat în joc, găsind resurse nebănuite, faţă de cum a evoluat în setul secund. Românca s-a prăbuşit sub greutatea propriilor erori, în timp ce jucătoarea franceză a evoluat din ce în ce mai bine. La mingea prin care Parmentier a făcut 5-2, pe serviciul Irinei, românca a călcat greşit şi s-a accidentat la glezna dreaptă. După ce a primit îngijiri medicale, românca a intrat pe teren pentru a termina partida, pe care Parmentier a câştigat-o după 6-2 şi după două ore şi patru minute.

Finalista din această întâlnire va fi stabilită de meciul de dublu. La francezi este posibil ca pe teren să intre perechea Kristina Mladenovic/Caroline Garcia. La echipa română, după accidentarea Irinei Begu, ar putea evolua Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

După prima zi a întâlnirii din semifinalele FedCup şi după al treilea meci de simplu, România conducea Franţa cu scorul de 2-1.

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, duminică, la Rouen, cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 6-4, pe Caroline Garcia, locul 21 WTA.

În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial. Apoi, Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-3, de Caroline Garcia, locul 21 WTA, în al doilea meci al semifinalei FedCup Franţa - România de la Rouen. 

Învingătoarea din această întâlnire va evolua în finala FedCup cu Australia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri