Zeci de bătrâni din Vaslui au fost păcăliți cu alimente gratuite în schimbul datelor din buletin. Ce plan aveau escrocii

Data actualizării: Data publicării:
punga cu mancare
Credit foto: Guliver/Getty Images

Zeci de bătrâni din județul Vaslui au fost ademeniți cu alimente gratuite, în schimbul datelor personale din buletin. Escrocii, doi bărbați de 29, respectiv 30 de ani, intenționau să ia credite pe numele pensionarilor de la bănci din străinătate, scrie ȘtiriEst.ro. Un jandarm a fost cel care a dat alerta. 

Bătrânii vizați de cei doi escroci locuiesc în satele Budu Cantemir și Stănilești, din județul Vaslui. Erau ademeniți cu alimente gratuite, doar că, în schimbul lor, pensionarilor le erau cerute cărțile de identitate.

Pe baza documentelor persoanel, escrocrii, scrie sursa citată, plănuiau să ia credite la bănci din afara României. Planul le-a fost dejucat, însă, de un jandarm care a aflat de "afacerea" celor doi indivizi și i-a dat pe mâna poliției. Asupra celor doi indivizi, de 39, respectiv 40 de ani, oamenii legii au găsit mai multe telefoane mobile și cartele SIM.

În total, 36 de bătrâni ar fi fost înșelați cu alimente gratuite, scriu jurnaliștii de la ȘtiriEst.ro. Polițiștii au deschis pe numele celor doi suspecți dosare penale pentru înșelăciune. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă judecătoria Huși.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri