Forumul 24 TRENDS FOR 2024. Biodiversitatea: Echilibrul unei Națiuni
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News
Te-ar putea interesa și:
Săptămâna 18-22 noiembrie marchează startul celei de-a treia și ultime serii de dezbateri privind obiectivele de dezvoltare durabilă. După succesul primelor două evenimente de acest gen, cel din luna mai și cel luna septembrie, CONAF și Digi24 aduc din nou în fața oamenilor temele cele mai importante care privesc viitorul nostru, al tuturor.
Dezbaterile, moderate de jurnaliștii Digi24 Teodora Tompea și Cosmin Prelipceanu, aduc în atenție 5 teme majore care vor fi analizate și dezbătute cu cei mai reputați invitați.
Cum putem proteja resursele naturale ale unei națiuni, esențiale pentru echilibrul ecologic și progresul economic, într-o eră a schimbărilor climatice și a impactului uman tot mai accentuat? Ziua dedicată Biodiversității, din cadrul forumului 24 TRENDS FOR 2024, va explora cele mai importante provocări cu care se confruntă România în acest domeniu și va adresa soluțiile inovatoare pentru protejarea și promovarea biodiversității în toate sectoarele economiei.
Biodiversitatea nu este doar o preocupare de mediu, ci și un motor al economiei sustenabile. În fața problemelor legate de defrișările ilegale, poluare, schimbările climatice și pierderea habitatelor naturale, este necesar să găsim soluții rapide și eficiente pentru protejarea biodiversității. Ziua dedicată biodiversității va adresa provocările acestui domeniu și va prezenta politici publice și inițiative private menite să protejeze ecosistemele vitale pentru dezvoltarea națională.
Invitați:
Pache Robert-George, Inginer Silvic la Unitatea Arii Protejate din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, va sublinia importanța administrării ariilor protejate și a habitatelor naturale din România, precum și rolul acestora în menținerea biodiversității.
Dr. Bogdan Antonescu, Fizician și cercetător la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, aduce o perspectivă interdisciplinară asupra biodiversității și a impactului schimbărilor climatice asupra ecosistemelor. El va discuta soluțiile științifice necesare pentru adaptarea la aceste provocări.
Mariscu Daniela, Președintele Consiliului Patronatelor ESG și Co-Fondator AquaticaExperience, va evidenția cum biodiversitatea poate deveni un pilon central al strategiilor de afaceri responsabile.
Adina Tudor, External Communication Manager la Coca-Cola HBC România, va discuta despre importanța integrării responsabilității de mediu în strategiile de business ale companiilor, ca pilon fundamental al dezvoltării durabile și al protejării mediului.
György DEÁK, Director General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului (INCDPM), va sublinia rolul cercetării științifice în monitorizarea și protecția mediului, conservarea biodiversității și reducerea riscurilor ecologice.
Dumitru T. MURARIU, Vicepreședinte al Academiei Române, Președinte al Comisiei Naționale pentru Cercetări Antarctice și Medii Extreme și Prim-vicepreședinte al Comitetului Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii, va aduce în discuție impactul schimbărilor climatice asupra ecosistemelor fragile și importanța cercetării pentru protecția mediului. Prin experiența sa internațională, el oferă o perspectivă unică asupra conservării biodiversității ca resursă vitală pentru viitorul planetei.
Adrian CHESNOIU, Președintele Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice din Camera Deputaților și fost Ministru al Agriculturii, va discuta legătura esențială dintre agricultură, conservarea biodiversității și dezvoltarea comunităților locale.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News
Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Utilizarea profilurilor pentru selectarea conținutului personalizat. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor. Măsurarea performanței reclamelor. Utilizarea profilurilor pentru selectarea publicității personalizate. Crearea profilurilor de conținut personalizat. Crearea profilurilor pentru publicitate personalizată. Măsurarea performanței conținutului. Înțelegerea publicului prin statistici sau combinații de date din surse diferite. Utilizarea de date limitate pentru a selecta publicitatea. Utilizarea datelor limitate pentru a selecta conținutul. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.