Livia Stanciu, despre femeia care a șantajat-o: Îi fusese prezentată soțului de colegi avocați sau foști procurori

Data publicării:
livia stanciu - csm

„Această doamnă care a lucrat la cabinetul soțului meu, decedat în urmă cu trei ani și jumătate, m-a apelat, spunându-mi că soțul meu are o datorie de 20.000 de euro la dumneaei. Inițial, am manifestat toată disponibilitatea pentru a clarifica această situație, deși mi s-a părut absurdă, după doi ani și jumătate, dar i-am solicitat să-mi furnizeze date concrete, ce reprezintă suma respectivă. Mi-a comunicat că aceasta ar reprezenta contracte de asistență juridică, ce nu au fost onorate de soțul meu ca urmare a decesului. I-am cerut din nou, cu insistență, în acea discuție, să-mi prezinte elemente concrete cu privire la situația respectivă. În mai multe rânduri, în discuție, a evitat. În finalul ei m-a amenințat că dacă nu-i dau suma de 20.000 de euro va întreprinde acțiuni de defăimare a mea și că n-o să fie pe placul președintelui Înalte Curți”, a povestit Livia Stanciu. „Cred că femeia aceasta a crezut că dacă mă amenință cu un scandal public, în virtutea funcției pe care o dețin, de președinte al instanței supreme, voi ceda șantajului pe care l-a exercitat asupra mea și că mă va intimida”, a comentat președintele Înaltei Curți, precizând că tocmai funcția pe care o deține a determinat-o să nu accepte șantajul și să recurgă la DNA.

Întrebată dacă o cunoștea pe femeia respectivă, Livia Stanciu a spus: „Normal că am cunoscut-o, fiind la..., dar nu foarte îndeaproape. Lucra la cabinetul soțului meu. Atât.”

Ea a mai spus că nu știe ce a deteminat-o pe femeie să adopte o poziție de genul acesta și că organele în drept ar trebui să verifice.

Cu ani în urmă, i-a fost prezentată soțului meu – deci, tot din colegii, nu mai știu, din colegii avocați sau foști colegi procurori – ca o persoană căreia i-a fost restructurat locul unde lucra domnia sa, o persoană care nu este căsătorită, care are doi copii și care se află într-o situație familială grea. Iar soțul meu care a fost întotdeauna un om...- sigur, sunt alte chestiuni – în general, față de copii, probabil determinat și de faptul că mama lui a murit când el avea 7 ani, a manifestat întotdeauna și înțelegere și întotdeauna a dat copiilor care i se păreau că sunt în nevoie”, a mai povestit Livia Stanciu.

„În rest, nu știu ce anume a determinat-o sau cine anume a determinat-o să adopte o astfel de atitudine”, a repetat președintele Înaltei Curți.

Femeia din Galaţi care ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost reţinută luni noapte pentru 24 de ore. Ea este acuzată că i-a cerut judecătoarei 20.000 de euro ca să nu divulge informaţii compromiţătoare despre soţul acesteia, decedat acum trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Cât de grea este proba fizică de la recrutarea MApN. Ce trebuie să știi dacă ai tatuaje
Pro FM
Benny Blanco, primele declarații despre povestea de iubire pe care o trăiește cu Selena Gomez: „Râdem toată...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Colegii lui Mihai Onilă, revoltați după ce acesta a decis să plece din trupa AXXA: „Vom continua fără el, să...
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Portalul dintre New York si Dublin a fost inchis din cauza “comportamentului neadecvat”