CORESPONDENȚĂ DE LA KIEV. Ucraina nu scapă de criza politică

Data publicării:
acord ucraina klichko-ianukovici-steinmeier - 6511769-AFP Mediafax Foto-Sergei SUPINSKY

ACTUALIZARE 10.38. Presupusa întâlnire avută la Harkov, sâmbătă, de președintele Viktor Ianukovici cu Iulia Timoșeno nu a putut fi confirmată de presa ucraineană, transmite trimisul special al Digi24 la Kiev, Laurențiu Rădulescu. Informația a apărut inițial în presa rusă.  

_____________________________________________________________________________________________

După discursul de sâmbătă seară al Iuliei Timoșenko, o parte dintre manifestanți spuneau că Maidanul ca rămâne plin de oameni până la alegerile prezidențiale, programate pe 25 mai.

Cota mare de neîncredere în clasa politică îi face pe ucraineni să rămână, în continuare, în stradă, transmite trimisul special al Digi24 la Kiev, Laurențiu Rădulescu.

Protestatarii se așteaptă ca unele prevederi ale acordului semnat între putere și opoziție să nu fie respectate.

Dacă la Kiev ucrainenii sărbătoresc schimbarea regimului, în sud-estul ţării atmosfera este cu totul alta. Regiunile care-l susţin în continuare pe Viktor Ianukvici nu recunosc demiterea acestuia în Parlament. În Crimeea, activiştii opoziţiei sunt bătuţi pe stradă, în timp ce trupele antirevoltă Berkut au fost primite cu aplauze şi flori.

Euforia revoluţiei de la Kiev nu a atins regiunile din sud-estul ţării, locuite de rusofoni, care nu doresc schimbarea şi nici apropierea de Uniunea Europeană.  

Premierul Poloniei: Dificultățile abia încep

Premierul polonez, Donald Tusk, a declarat, sâmbătă seara, că există forţe care pun în pericol integritatea teritorială a Ucrainei, fără a preciza natura lor.

„Nu zic acest lucru pentru a speria pe cineva, dar este clar că există forţe care ameninţă integritatea Ucrainei”, a declarat premierul polonez, pentru postul de televiziune privată TVN24, informează Mediafax.

„Putem spune ferm şi clar că un astfel de scenariu nu este posibil, dar ameninţările sunt reale”, a afirmat el.În opinia lui Domald Tusk, „va veni timpul şi şi lumea va afla exact cine şi de ce a acţionat pentru a slăbi şi a dezintegra Ucraina”.„Nu există nicio îndoială că situaţia este dinamică şi din punct de vedere economic. Dificultăţile abia încep", a apreciat premierul polonez.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri