Alegeri locale cu partide obscure și sigle neobișnuite. Cine formează Alianța pentru Spermezeu și Alianța pentru Șanț

Data publicării:
stampila_VOT_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Campania electorală începe oficial peste două zile. Vorbim foarte mult despre câteva formațiuni, dar există peste 200 de entități politice înregistrate la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și care vor încerca să obțină voturi pe 27 septembrie. Unele dintre ele și-au ales simboluri electorale neobișnuite.

PSD, Pro România și ALDE s-au aliat pentru Spermezeu, dar și pentru Șanț. Cele două alianțe poartă numele comunelor pe care își propun să le administreze.

Comuna Spermezeu și comuna Șanț sunt în județul Bistrița-Năsăud, unul dintre puținele unde cele trei partide au încheiat alianțe.

Tot la nivel local sunt și partide de sine stătătoare - cum ar fi Pact pentru Galați sau Partidul Vrancea Noastră. Ne-a atras atenția avionul din sigla partidului de la Galați unde în prezent nu există nici măcar un aeroport. Tema zborului este prezentă și la partidul din Vrancea, însă aici vulturul pare să fi vânat numele partidului.

Sigle inedite au și partide naționale cum este cel al Oamenilor Credincioși, care au ales să suprapună trei garoafe pe harta țării. Cele mai multe simboluri naționale sunt reunite pe sigla Partidului României Europene, iar partidul Neamul Românesc folosește crucea sfântului Andrei pe sigla sa.

Mult simbolism este și în siglele formațiunilor minorităților naționale. Comunitatea rușilor lipoveni, prezentă în zona Dobrogei, are o barcă pentru sigla lor, în timp ce croații din România folosesc o cruce, iar germanii o inimă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri