USR răspunde acuzațiilor PSD: O minciună ordinară. Nu vom accepta niciun fel de presiune de acest tip

Data actualizării: Data publicării:
Dan Barna
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

USR-PLUS răspunde acuzațiilor PSD privind o posibilă fraudare a rezultatelor alegerilor locale din Sectorul 1 în favoarea lui Clotilde Armand. Dan Barna a declarat că "scăparea de PSD și de această mizerie pe care primarul Tudorache a implementat-o în sectorul 1 este o chestiune de viață și de moarte pentru democrația din România".

"Situația reală este urmtoarea: PSD a pierdut alegerile la București. La sectorul 1, primarul Tudorache refuzând să-și accepte înfrângerea a încercat să fraudeze, au fost prinși încercând să fraudeze alegerile cu tot acel teanc de procese verbale în alb, cu tot acel atelier de falsificat procese verbale și atunci, în disperare de cauza au zis să inventeze o minciună mai mare, că poate prostesc și sperie populația și de data aceasta.

O să demontez fiecare minciună, ca să fie foarte clar pentru fiecare bucureștean, nu doar că Clotilde Armand este primarul sectorul 1, dar și faptul că scăparea de PSD și de această mizerie pe care primarul Tudorache a implementat-o în sectorul 1 este o chestiune de viață și de moarte pentru democrația din România.

S-a încercat acreditarea ideii că imaginile ar fi fost de aseară și că biroul era închis, iar niște useriști au venit, magic, pe horn cu chei false. O minciună ordinară. Imaginile sunt din seara de luni, când Biroul Electoral, era în plină activitate, când încerca să finalizeze validarea celor 9 sau 11 secțîi, unde nu se potriveau cheile pe procesele verbale. Acele imagini sunt luate dintr-o perioada în care reprezentanțîi tuturor partidelor erau acolo.

Al doilea aspect, ideea că s-a plecat cu niște saci pe ușa. Ușa aceea dă exact în biroul electoral al sectorului 1, în spațiul unde lucrau toți reprezentanțîi partidelor. Nimeni nu a furat vreun sac.

Următoarea minciună: USR ar fi furat sacii. Domnul care a plecat cu sacii este șoferul lui Tudorache, personal tehnic al BEC1, este în viața de zi cu zi angajat al primăriei sectorului 1, și el este cel care a plecat cu sacii în mână la dispoziția președintelui de secție. Dar ideea că vreun coleg de la USR ar fi manipulat acei saci este din nou o minciună.

O altă minciună: s-au deschis sacii în mod ilegal. Biroul Electoral a decis că acolo unde pe procesele verbale nu se inchideu cheile, au decis să verifice în saci, să numere pe listele de votanți să vadă câte semnături sunt pentru a putea să închidă procesul.

În cel de-al doilea set de imagini, în care sacii sunt readuși în încăpere, persoana care urcă pe teancurile cu voturi și așază sacii este domnul Gâlcă Mihai Florentin al PPUSL, nu este un coleg de la USR, este un reprezentant PPUSL al secției care, într-adevăr, aduce sacii și îi așază în încăperea respectivă.

Care e motivul scenariului? Se încearcă să se pună presiune pe Biroul Electoral 1 și pe președintele său pentru că, urmând să ia o decizie, s-au gândit că poaie îi sperie cu aceste dezvăluiri caraghioase.

Nu vom accepta niciun fel de presiune de acest tip. USR-PLUS rămâne consecvent principiului legalității, consecvenți principiului conform căruia ceea ce au votat cetățenii este ceea ce s-a validat și ceea ce trebuie să fie validat mai departe astfel încât Clotilde Armand trebuie să înceapă curățenia într-o primărie în care o parte din personal a dat dovadă că sunt argați ai domnului Tudorache.

Citește și: Răsturnare de situație în scandalul de la Sectorul 1. Clotilde Armand: Cei care umblă cu sacii de vot sunt un membru PPU și un șofer

Scandalul din Sectorul 1 a izbucnit, după ce social-democrații au dat publicității imagini despre care susțin că ar dovedi o fraudare a rezultatelor în favoarea lui Clotilde Armand, considerând că sunt un argument suficient pentru anularea scrutinului în întreaga Capitală. Totul a pornit de la secvențe surprinse de camera video instalată în camera în care sunt ținuți sacii cu voturile din Sectorul 1, în noaptea de luni spre marți.

În imagini apar mai multe persoane intrând și luând sau aducând saci cu documente. Poliția a anunțat că verifică situația, în timp ce Jandarmeria a anunțat că în sala de unde provin imaginile nu s-a intrat decât în condițiile legii, cu aprobarea conducerii Biroului Electoral de Sector.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri