Victor Ponta explică de ce i-a propus lui Alexandru Rafila să candideze la Primăria Capitalei din partea Pro România

Data publicării:
Alexandru Rafila, reprezentatul Romaniei la OMS
Alexandru Rafila, atrage atenția că, în această perioadă, a crescut foarte mult consumul de azitromicină. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declinat propunerea lui Victor Ponta de a candida la Primăria Capitalei din partea Pro România pentru că ar fi mai multă nevoie de experiența sa în domeniul sănătății decât în administrația publică, decizie pe care fostul premier afirmă că o înțelege. "Domnul Rafila mi-a spus un lucru de foarte bun simț, pe care l-am înțeles", a declarat Ponta.

"Cu domul Rafila am discutat de multe ori, am discutat inclusiv despre un proiect politic, dar domnul Rafila mi-a spus vineri un lucru de foarte bun simț, pe care l-am înțeles: Sunt medic, nu orice medic, de orice specialitate. Sunt exact unul dintre cei responsabili de ce se întâmplă. Din punctul meu de vedere cred că nu ar trebui organizate alegeri, cred că reprezintă un pericol organizarea alegerilor. Cum ar fi să fiu eu candidat pentru ceva ce eu nu cred că trebuie să se facă.

Ca medic cred că o să fiu foarte prins cu ceea ce am de făcut, că să pot să întru în acest moment într-o bătălie politică. Mi s-a părut o explicație de foarte mult bun simț și așa am și primit-o".

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri