Exclusiv Câți bani a strâns Nicușor Dan din donații pentru campania electorală: Ținta mea este 450.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan
Foto: Nicușor Dan / Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, invitat la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, a devăluit câți bani a strâns până acum din donații pentru campania sa pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Acesta a spus că vrea să strângă 450 de mii de euro și că, până acum, toți donatorii sunt persoane fizice.

„Donează pentru că eu sunt un politician independent. În primul rând vreau să mulțumesc celor peste 1000 de oameni care au donat în aceste trei zile. Legea spune că finanțăm doar partide și nu independenți și atunci ca să desfășor această campanie am solicitat ajutorul oamenilor”, a spus Nicușor Dan la Digi24.

„Înainte de anunțul pe care l-am făcut acum două sau trei zile am strâns cam 150.000 de euro și după anunțul ăsta au fost peste 1000 de persoane care împreună au donat, nu am suma exactă, dar de ordinul a 150 de mii de lei, deci cam 30.000 euro”, a mai spus primarul Bucureștiului.

Nicușor Dan a dezvăluit că vrea să strângă 450 de mii de euro și că deocamdată nu a primit donații de la Alianța Dreapta Unită, dar că este „deschis dacă ei vor să doneze”.

„De exemplu publicitatea pe care o vedeți pe stradă este un contract pe toată perioada până la începutul campaniei efective când n-avem voie, conform legii, să punem decât afișe pe un panou pe care îl pun primăriile de sector, publicitatea stradală pe care o vedeți prin oraș a costat 180 de mii de euro. Publicitatea pe care o fac pe online, până acum m-a costat cam 1000 de euro la două zile. Acum am mărit ritmul și costă cam 1000 de euro pe zi. Dacă aș avea, aș plăti 5000 de euro pe zi. Am avut niște discuții cu liderii Alianței Dreapta Unită, dar nu vreau să le forțez mâna”, a spus Nicușor Dan.

Actualul primar a spus că toți donatorii sunt persoane fizice și, conform legii, sunt cetățeni români.

„Într-adevăr în 2016 am avut doi donatori persoane fizice, cetățeni români din Marea Britanie, domnul Rațiu și domnul Iacobescu”, a mai spus Nicușor Dan.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri