Avem același sânge. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din România: "Donarea de sânge este un act de responsabilitate"

Data actualizării: Data publicării:
Catalina-Poiana

Campania "Avem acelasi sânge" a ajuns, din nou, în Parlament, de această dată la Camera Deputaților. Parlamentarii și angajații sunt invitați să facă o faptă bună și să doneze sânge. Parlamentarii au ocazia de a trece de la vorbe, la fapte.

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din România, a explicat de ce este necesar ca oamenii să doneze sânge și a invitat și parlamentarii să vină și să facă acest gest în cadrul campaniei "Avem același sânge".

"Donarea de sânge este un act de responsabilitate, este un act care arată înțelegere pentru suferința semenilor noștri și empatie și cred că fiecare din noi poate și trebuie să facă acest lucru dacă îi stă în putință, pentru că donare de sânge înseamnă salvare de vieți și viața unui om poate să depindă de o asemenea pungă de sânge. Și îmi amintesc cu mare plăcere că atunci când această acțiune de donare de sânge s-a făcut și din partea medicilor, medicii au venit și chiar au fost mai mult decât am putut să recoltăm în ziua respectivă, în acțiunea "Medici donează sânge pentru pacienții lor". Deci sunt convinsă că și parlamentarii înțeleg acest lucru și vor fi aici alături de potențialii pacienți, pentru că oricând pacient putem deveni fiecare din noi, părinții noștri sau copiii noștri", a explicat profesorul Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din România.

Cătălina Poiană a dat detalii și despre stadiul în care se află proiectul pentru crearea unui atestat în medicină transfuzională, care să încere să rezolve situația lipsei de personal cu care se confruntă acest domeniu.

"Mă bucur să vă spun că s-au făcut demersuri importante. Atestatul de studii complementare de medicină transfuzională începe să prindă viață. Membrii sub-Comisiei de medicină transfuzională din cadrul comisiei de hematologie, alături de reprezentanții UMFCD, lucrează pentru întocmirea acestui atestat de studii complementare și dacă păstrăm același ritm de lucru, sperăm ca în următoarele săptămâni sub-comisia de medicină transpozională să poată să înainteze Ministerului draftul de atestat de studii complementare, ceea ce înseamnă că e deja un pas important pentru pregătirea persoanelor care pot să lucreze mai departe în aceste centre", a explicat președintele Colegiului Medicilor din România.

Proiect susținut de SANADOR

Editor : B. G.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Soţia lui Mihai Leu, dezvăluire cutremurătoare! Ce s-a întâmplat chiar înainte să moară: 'I-am zis să se...
Digi FM
Noi detalii despre accidentul în care a murit Diogo Jota. Motivul pentru care starul de la Liverpool alesese...
Pro FM
Adevărul despre zvonurile potrivit cărora Enrique Iglesias și Anna Kournikova ar urma să-și mărească familia...
Film Now
Michael Madsen, o viață între succes și suferință. S-a stins cu două dorințe neîmplinite. Prieten: „Părea un...
Adevarul
Declarațiile Chinei care i-au șocat pe oficialii UE. De ce nu dorește Beijingul o înfrângere a Rusiei în...
Newsweek
Bolojan anunţă data exactă la care va desființa pensiile speciale de 25.000 de lei. La cât ajung?
Digi FM
Edsta, românul care a cucerit America, revine în România după 24 de ani
Digi World
Adevăratul „Cod al lui da Vinci”, descifrat după 500 de ani. Un dentist a dezvăluit secretul ascuns în „Omul...
Digi Animal World
Plajele din Australia, invadate de vietăți bizare. Valul de căldură a transformat marea într-un coșmar
Film Now
Dosarul șocant în care Michael Madsen și-a acuzat soția că și-ar fi împins fiul la sinucidere a reapărut după...
UTV
Ianis și Elena Hagi, ședință foto emoționantă înainte să devină părinți. Vezi primele imagini cu burtica de...