Podcast Amintiri din armata obligatorie. Ce uită să povestească nostalgicii

Data actualizării: Data publicării:
ID174159_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Amintiri din armata obligatorie. Ce uită să povestească nostalgicii

O ediție despre trecut a Digi Context, un trecut relativ recent dar despre care generații întregi, inclusiv mulți dintre cei care acum, poate, la căști ascultă acest podcast - nu au idee că s-a întâmplat. Am avut cândva armată obligatorie. Explică mai...

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

O ediție despre trecut a Digi Context, un trecut relativ recent dar despre care generații întregi, inclusiv mulți dintre cei care acum, poate, la căști ascultă acest podcast - nu au idee că s-a întâmplat. Am avut cândva armată obligatorie. 

Pe unii i-a făcut bărbați pe alții i-a  lăsat cu traume. Cu proces de recrutare, încorporare, drepți, culcat, permisie termen redus și tot așa. O decizie din 2005 pusă în aplicare din 2007 a anulat o lege care dădea fiori tinerilor: Legea 14 din 1972 care spunea așa: „Serviciul militar este obligatoriu pentru toţi cetăţenii români, indiferent de sex”.

De atunci nu mai avem armata obligatorie și nici nu vom mai avea prea curând, cel puțin asta e asigurarea politicienilor care conduc armata de la noi. 

Deci, amintiri din vremea în care armata era obligatorie în România în această ediție DigiContext, podcastul Digi24.ro cu Hari Bucur Marcu, ofițer de aviație, unul dintre cei care au participat la procesul de modernizare al armatei de la noi prin funcțiile pe care le-a avut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast