Podcast Cum și cât trebuie să dormim pentru a ne prelungi viața. „Ora 4 trebuie să fie mijlocul somnului”

Data actualizării: Data publicării:
Sleep tracking apps, conceptual image
Cum și cât trebuie să dormim pentru a ne prelungi viața. „Ora 4 trebuie să fie mijlocul somnului”

Dacă dormim corect găsim mai repede soluții pentru problemele pe care le avem. Aflăm mai multe în această ediție #DigiContext de la medicul somnolog Oana Deleanu.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Medicul somnolog, Oana Deleanu, a povestit în această ediție Digi Context realizată de jurnalista Carla Tănasie cum și cât trebuie să dormim pentru a ne prelungi viața. 

Medicul a desființat mitul că somnul înainte de ora 00 este cel mai bun. “E un mit că somnul înainte de 12 e cel mai bun. Trebuie să dormim 7-8 ore legate. E cel mai important.  Cercetări recente arată că ora  4 trebuie să fie mijlocul somnului. Adică să dormim la 00 și să ne trezim la 8,” spune medicul. 

Dacă dormim corect găsim mai repede soluții pentru problemele pe care le avem. Oana Deleanu spune că trebuie să respectăm regulile de igiena somnului: folosim patul numai pentru dormit, nu mâncăm cu 4 ore înainte de a adormi, nu ne uităm la televizor fiind în pat. 

Persoanele care au probleme cu somnul sunt sfătuite să meargă la medic. “Insomniile pot avea cauză medicală. Vorbim de insomnii cronice dacă ele persistă mai mult de 3 luni , cel puțin 3 zile pe săptămână”, a explicat Oana Deleanu. 

Studiile existente arată că nu putem trăi mai mult de 14 zile fără să dormim.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast