Podcast Frigul, foamea și un fake despre marea resetare alimentară. Pentru ce ar fi bine să se pregătească Occidentul

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Agriculturii, Petre Daea face semn cu mana pe holul parlamentului
Frigul, foamea și un fake despre marea resetare alimentară. Pentru ce ar fi bine să se pregătească Occidentul

Vine sărăcia, înghețăm în case, mâncăm greieri, e retorica cu privire la noua mâncare impusă de la Bruxelles, un fake news potrivit căruia Uniunea va obliga cetățenii să mănânce gândaci. Cătălin Nunu demontează subiectul alături de Alina Bârgăoanu...

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Criza energetică și explozia prețurilor agită spiritele în Europa, la început de toamnă și cu o iarnă dificilă la orizont. Au început protestele... demonstrații în mai multe orașe mari europene. Praga, Paris sau Koln. 

Oficial, oamenii au protestat față de scumpiri, dar și față de Uniunea Europeană și NATO. Peste tot, indiferent de organizatorii la vedere, mesajele au dus de fapt în aceeași retorică antieuropeană și pe alocuri, fățiș pro-rusă. 

Astfel, oamenii pleacă de la nemulțumiri concrete, legate de efectele războiului, dar își învinuiesc guvernele că le sacrifică bunăstarea atunci când țin partea Kievului și astfel s-au pus rău cu Moscova, în loc să vadă cine a pornit conflictul. 

Voci de la Kremlin acuză Berlinul că duce un război hibrid împotriva Rusiei și spune că "germanii vor avea mici necazuri cu gazul". Iar purtătorul de vorbe al lui Vladimir Putin conchide că "oamenii obișnuiți din Occident vor avea din ce în ce mai multe întrebări pentru liderii lor". 

Nu este nicio coincidență că aceste amenințări vin pe fundalul acestor manifestații pro-Rusia unde oameni așa-zis obișnuiți le-au cerut guvernelor lor să nu mai trimită armament în Ucraina. Vine sărăcia, înghețăm în case, mâncăm greieri, e retorica cu privire la noua mâncare impusă de la Bruxelles, un fake news potrivit căruia Uniunea va obliga cetățenii să mănânce gândaci - dar rapid rostogolit chiar de oficiali din Guvernul de la noi, în loc să ofere contextul. 

Răspunsuri de la Alina Bârgăoanu, este profesor SNSPA, specialist în identificarea și combaterea fenomenului "fake news".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast