Podcast Istoricul Ovidiu Raețchi, fost deputat PNL: „Vom avea, cu siguranță, un PNRR imperfect”

Data actualizării: Data publicării:
Miniștrii noului guvern PSD-PNL-UDMR, pe care îl conduce Nicolae Ciucă, participă alături de președintele Klaus Iohannis la parada militară organizată la Arcul de Triumf de 1 Decembrie.
Istoricul Ovidiu Raețchi, fost deputat PNL: „Vom avea, cu siguranță, un PNRR imperfect”

Ce presupune însă numirea unui militar la conducerea țării pe timp de pace? Poate fi respectat Programul național de Redresare așa cum a fost el negociat deja? Reușesc cu adevărat marile partide parlamentare să înțeleagă gravitatea momentului sau doar...

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

 

Guvernul Ciucă e, încă, foarte proaspăt: n-a trecut decât o săptămână de la învestire. Chiar și-așa, posibila numire a unei persoane condamnate penal în postul-cheie de secretar general anunță deja un mandat doldora de controverse.

Istoricul Ovidiu Raețchi, fost deputat PNL, propune însă o cheie mai largă de interpretare a numirii unui general la Palatul Victoria - Nicolae Ciucă. Acesta mai spune că președintele Klaus Iohannis ar urmări interese strategice cu bătaie mai lungă, deși posibilitatea ca și acest cabinet să cedeze presiunilor din politica locală nu poate fi exclusă.

Ce presupune însă numirea unui militar la conducerea țării pe timp de pace? Poate fi respectat Programul național de Redresare așa cum a fost el negociat deja? Reușesc cu adevărat marile partide parlamentare să înțeleagă gravitatea momentului sau doar amână data confruntării propriu-zise, în timp ce perpetuează politica - și politicile - ultimelor trei decenii? Aflăm răspunsurile în această ediție DigiContext realizată de Filip Standavid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast