Podcast Medicii, percepuți mai corupți ca politicienii. „De multe ori, ca să ajungi la medic trebuie să cunoști pe cineva. Șpaga e o realitate”

Data actualizării: Data publicării:
doctor care ia spaga
Medicii, percepuți mai corupți ca politicienii. „De multe ori, ca să ajungi la medic trebuie să cunoști pe cineva. Șpaga e o realitate”

Percepția românilor despre medici este că sunt mai corupți ca politicienii. Jurnalista Carla Tănasie a vorbit despre acest lucru cu managerul Institutului Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Sondajul care a arătat că percepția românilor despre medici este că sunt mai corupți ca politicienii a fost o veste care a luat prin surprindere o parte a lumii medicale din România. 

Jurnalista Carla Tănasie a vorbit despre acest lucru cu managerul Institutului Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler. Spune că șpaga din spitale e o realitate și că are sesizări de la pacienți în acest sens. 

Am avut sesizări, nu multe , dar au fost reclamații ca urmare a primirii de bani de către medici de la pacienți. Au fost trimise toate către poliție. Faptul ca ia bani sau orice altceva e o fapta cu caracter penal. Nu am informații despre cum s-au soluționat. Avem o situație care nedreptățește medicul  corect. Sunt puțini cei care iau șpaga in Marius Nasta”, spune Beatrice Mahler. 

Una din explicații este că sistemul sanitar e greu de accesat de către pacient, în condițiile în care există o mare lipsă de încredere.

Ca sa ajungi la un medic trebuie sa cunoști pe cineva. În mentalitatea omului există și acest adevăr care vine tot dintr-o consecință a unor fapte. Dacă tot am ajuns atât de greu la medicul ăsta , poate ar trebui să-i dau ceva. Și asta nu e normal”, spune Beatrice Mahler.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast