„Cumperi sau pleci”: Starbucks schimbă regulile în cafenele și renunță la politica „ușilor deschise”. Ce se întâmplă în România

Gigantul Starbucks a anunțat că renunță la politica din cafenelele sale din America de Nord care permitea oamenilor să-i folosească facilitățile fără a face o achiziție. Modificările, care urmează să intre în vigoare începând cu 27 ianuarie, reprezintă o întoarcere de 180 de grade față de politica introdusă de companie în urmă cu șase ani, care permitea oamenilor să petreacă timp în cafenele și să folosească toaletele fără să cumpere vreun produs.
Această măsură face parte din strategia „înapoi la Starbucks” – un plan anunțat de noul director al companiei, care încearcă să contracareze scăderea vânzărilor, scrie BBC.
La solicitarea DigiEconomic, reprezentanții Starbucks EMEA au declarat că noul Cod de Conduită și politicile asociate se aplică doar magazinelor din America de Nord, iar afacerea din România nu va fi impactată de aceste schimbări.
Cea mai mare rețea de cafenele din lume afirmă că noul său cod de conduită – care abordează, de asemenea, hărțuirea și interzice fumatul și consumul de alcool adus din afara locației – are scopul de a face cafenelele mai primitoare.
„Implementarea unui cod de conduită pentru cafenele… este un pas practic care ne ajută să acordăm prioritate clienților noștri plătitori care doresc să stea și să se bucure de cafenelele noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al Starbucks pentru BBC News. „Aceste actualizări fac parte dintr-un set mai amplu de schimbări pe care le facem pentru a îmbunătăți experiența cafenelelor pe măsură ce lucrăm să readucem Starbucks pe drumul cel bun.”
Compania a anunțat că noile reguli vor fi afișate în fiecare locație, iar angajații vor fi instruiți să ceară celor care încalcă codul de conduită să părăsească locația. Angajații au permisiunea să cheme poliția atunci când consideră că este necesar.
În 2018, Starbucks a decis să ofere acces liber în cafenelele sale și la toalete după arestarea controversată a doi bărbați într-o cafenea din Philadelphia.
Starbucks a încercat să stimuleze vânzările în scădere, confruntându-se cu o reacție la creșterile de prețuri și boicoturile provocate de războiul Israel-Gaza.