Președintele OMD Mamaia, despre prețurile de pe Litoral: un porumb la 10 lei? Nu te obligă nimeni să cumperi

Ionuț Tudorică Data publicării: Data actualizării:
Alge pe plaja in Mamaia
Alge pe plaja in Mamaia. Foto: Profimedia

Prețurile de pe litoralul românesc, considerate prea mari, sunt așa pentru că turiștii dau banii ceruți, spune George Măndilă, preşedintele Organizaţiei de Management al Destinaţiei Mamaia-Constanţa. Între altele, șeful promovării turismului local opinează că “Mamaia este numărul unu între stațiunile de pe litoral. A fost, este și va fi așa. Este mult prea puternică”. Între timp, unul din șapte români a trecut granița cu Bulgaria, în minivacanța de 1 mai și Paște.

“Prețurile în momentul în care se echilibrează la un anumit nivel să știți că este o combinație din doi factori cel care vinde și cel care cumpără. Până la urmă un porumb la 10 lei, nu ar avea acest preț dacă cineva nu ar da banii pe el. (...), a declarat George Măndilă, preşedintele Organizaţiei de Management al Destinaţiei Mamaia-Constanţa (OMD Mamaia), într-un interviu dat la Radio România Actualități

El adaugă că sunt foarte multe restaurante, terase și fast-food-uri, deci prețurile ar fi echilibrate pentru toate buzunarele.

“Până la urmă eu discut acum de Mamaia, nu știu neapărat de alte stațiuni, că n-am fost în sudul Iitoralului.  Deocamdată, Mamaia este pe poziția numărul unu în ceea ce privește stațiunile de pe litoral. A fost, este și va fi așa. Este mult prea puternică (...) Deci este un nivel mult mai ridicat în Mamaia decât în sudul litoralului, nu se poate compara”, spune Măndilă, subliniind că stațiunea se bucură de apropierea de orașul Constanța, și pentru servicii, și pentru forța de muncă.

Unul din șapte turiști români a trecut în Bulgaria

Potrivit Euronews, 10.000 de români au ieșit din țară prin Vama Giurgiu, în doar 48 de ore, înainte de vacanța prelungită, de 1 Mai și de Paște. În același timp, litoralul românesc a adunat 70.000 de turiști în total, după spusele hotelierilor. La noi, cel mai mare grad de ocupare l-a avut satul Vama Veche, din sudul litoralului (90%).

O săptămână de vacanţă pe litoralul românesc, în staţiunea Mamaia, care să includă ambele sărbători, costă de la 1.500 de lei şi poate depăşi 9.000 de lei. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună