Inspectorii antifraudă au vizitat târgul Vitan. Ce au descoperit

Inspectorii antifraudă au efectuat verificări la operatori economici persoane juridice şi persoane fizice, care își desfăşoară activitate comercială în incinta Târgului Vitan.
Verificările s-au concentrat pe legalitatea produselor comercializate în incinta târgului, informează un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
„Inspectorii antifraudă din cadrul DGAF (Direcţia Generală Antifraudă Fiscală) au efectuat controale operative la operatori economici persoane juridice, dar şi persoane fizice, care desfăşoară activitate comercială în incinta Târgului Vitan din municipiul Bucureşti.
Principalele obiective verificate au fost respectarea obligaţiilor legale privind deţinerea şi comercializarea de produse accizabile armonizate şi nearmonizate, supuse marcării cu banderole şi timbre fiscale, respectiv identificarea persoanelor care comercializează autoturismele achiziţionate anterior din spaţiul european pe diverse societăţi fantomă (locale sau din alte state membre UE) şi care furnizează clienţilor documente de provenienţă false", transmit reprezentanții instituției.
Controalele antifraudă au confirmat riscul fiscal
În urma inspecției, s-au constatat o serie de fapte de natură contravenţională pentru care s-au aplicat sancţiunile prevăzute de lege, fiind totodată confiscate importante cantităţi de ţigarete şi băuturi alcoolice.
„În urma acțiunii de control, administraţia complexului a prezentat documente din care rezultă că au fost luate toate măsurile organizatorice, astfel încât faptele constatate să nu se mai repete în viitor.
Activităţile de monitorizare a riscurilor fiscale şi de control antifraudă în zone comerciale vor continua la nivel naţional.
Totodată, îndemnăm pe toţi cei care achiziţionează bunuri sau servicii pentru care există obligaţia emiterii de bonuri fiscale să solicite bonurile fiscale atunci când achită contravaloarea acestora, integral sau parţial, cu numerar", precizează ANAF.
De asemenea, pentru sesizarea refuzului operatorilor economici de a emite şi înmâna bonuri fiscale pentru contravaloarea bunurilor achiziţionate precum şi pentru sesizarea altor fapte ce pot constitui abateri de la legislaţia fiscală şi financiară, cetăţenii pot utiliza formularul unic de contact, disponibil pe site-ul ANAF, sau pot să transmită în scris la registratura instituției.