PMB alege supervizorul pentru lucrările rămase de executat din proiectul destinat lărgirii Bulevardului Ghencea

Sorin Andone Data publicării:
lucrari bulevardul ghencea
sursa: Inquam Photos / George Călin

Primăria Municipiului București a scos la licitație în SICAP un contract de 6,17 milioane lei pentru servicii de supervizare și dirigenție de șantier pentru proiectul “Penetrație Prelungirea Ghencea - Domneşti și Supralărgire Bulevardul Ghencea, între strada Braşov și Terminal Tramvai 41”.

Acesta este un proiect așteptat de mai mult de cinci ani de bucureștenii din Drumul Taberei, Ghencea, Domnești și Clinceni, Prelungirea Ghencea și ieșirea din București pe podul de la Linia De Centură fiind o rută extrem de aglomerată dimineața și seara, când pleacă și vin oamenii la/de la serviciu. În prezent, acest proiect este realizat nici pe jumătate, lucrările abia ajungând la strada Brașov, cu pornirea de la Stadion Steaua.

Mai rămân de efectuat lucrările de la strada Brașov la Bariera Domnești, care, cel puțin în proiectul original, trebuie să conțină și linie de tramvai.

Contractul de supervizare și dirigenție de șantier se întinde pe 88 de luni, din care partea de proiectare este de patru luni, 24 de luni sunt lucrările de executat și 60 de luni garanție de la semnarea Procesului Verbal de recepție la terminarea lucrărilor până la recepția finală + orice durată suplimentară care poate apărea prin adiționare termen contractual. Ofertele sunt așteaptate până în data de 18 iunie.