Zeci de români din Borșa, blocați în Italia. Nu pot veni în țară nici cu autocarul, nici cu avionul. Soluția găsită pentru ei

Data publicării:
Italy Quarantines Entire Lombardy Region To Slow COVID-19 Spread
Foto: Guliver/Gettyimages

Zeci de români din Borșa, Maramureș, sunt blocați în Italia, după ce stațiunile unde lucrau s-au închis, iar ei nu pot veni în țară. Primarul localității a explicat la Digi24 că românii nu se pot întoarce nici cu avionul, nici cu un autocar.

Sorin Timiș, primarul din Borșa, a declarat că este vorba despre 70 de angajați ale căror contracte nu mai pot continua din cauza situației critice care este în Italia.

Oamenii ar vrea să vină acasă, dar nu pot, deși sunt în zona galbenă din Italia.

Primarul a spus că a vorbit cu toate autoritățile și că situația este cunoscută la MAI și la MAE.

Varianta e ca autoritățile de la ambasade si consulate din Italia să le găsească o soluție de cazare și să le asigure cele necesare până se va deschide granița.

Un autocar nu poate fi trimis după ei pentru că e imposibil de a obține acordul Ungariei de tranzitare a țării, iar avionul nu are unde ateriza, decât la Roma, care este însă la 700 de kilometri de zona unde sunt românii. Pe de altă parte, oamenii ar trebui să treacă prin zona roșie, închisă, a explicat edilul.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri