Exclusiv Turcan: Putem spune că Nicolae Ciucă este candidatul la prezidențiale. Este președintele PNL și este prima opțiune

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca si raluca turcan
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat că „putem spune că Nicolae Ciucă este candidatul PNL la alegerile prezidențiale de anul viitor”. FOTO: Colaj Inquam Photos/ George Călin/ Sabin Cîrstoveanu

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la Interviurile Digi24.ro, că „putem spune că Nicolae Ciucă este candidatul PNL la alegerile prezidențiale de anul viitor”. Ea a explicat că dat fiind faptul că este președintele PNL, este și prima opțiune pentru președinție, adăugând că partidul și-a propus să câștige președinția României, dar și să obțină o performanță foarte bună la alegerile europarlamentare, locale și parlamentare.

„Ne propunem să câștigăm președinția României, ne propunem să obținem o performanță foarte bună la alegerile europarlamentare, locale și parlamentare, după aceea vom vedea, în funcție de voturile oamenilor. Totul ține de guvernare, rezultate, încredere în fața oamenilor și apoi urmează votul”, a explicat Turcan.

Ministrul a mai adăugat că președintele PNL, Nicolae Ciucă, este primul în opțiunea partidului de a fi candidat la președinție.

„Președintele PNL este Nicolae Ciucă, președintele PNL automat este prima opțiune pentru președinția țării. Președintele PNL își dorește să conducă PNL în această competiție. În acest moment putem spune că Nicolae Ciucă este candidatul la prezidențiale”, a mai spus Raluca Turcan.

De asemenea, ea a mai explicat că „sunt niște procese firești în existența unui partid și că se bucură că președintele PNL, Nicolae Ciucă, își dorește să conducă partidul spre victorii în toate rundele de alegeri”, a conchis ministrul.

Fostul premier Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal, a evitat în urmă cu câteva zile un răspuns direct, la Digi24, întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale de la anul, spunând că nu dorința este importantă în luarea acestei decizii.

El a amintit de performanța PNL de la precedentele alegeri prezidențiale și a comentat că „slava strămoșească” trebuie dusă mai departe.

De asemenea, săptămâna trecută, Nicolae Ciucă, a declarat, în emisiunea LIVE cu Alexandru Rotaru și Robert Kiss, la Digi24, că nu el este candidatul PNL la alegerile prezidențiale, deși surse politice au declarat inițial că, în cadrul reuniunii liberalilor de la Sinaia, Ciucă și-a asumat acest lucru.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri