Video&Foto Arabia Saudită nu mai are bani pentru orașul viitorului în formă de linie. Proiectul „The Line” a ajuns prea dificil și prea scump

Data actualizării: Data publicării:
proiectul initial al orasului the line
Arabia Saudită plănuia să construiască un oraș în linie pe 170 de km. Foto- NEOM Twitter.

Orașul viitorului a devenit prea dificil și prea scump pentru Arabia Saudită. Construcția metropolei în formă de linie are probleme de finanțare, dar și de proiectare.

Una dintre companiile a renunțat deja la muncitori, în timp ce bugetul de anul acesta nu a fost încă aprobat din cauza scăderii rezervelor de numerar.

Astfel, doar 2,4 din cei 170 de kilometri lungime ai metropolei ar putea fi construiți până în anul 2030.

Denumit „The Line”, orașul care ar fi trebuit să fie complet ecologic are un cost estimat la 1.500 de miliarde de dolari.

Planul orașului în linie al Arabiei Saudite. Foto- NEOM Twitter.
Planul orașului în linie al Arabiei Saudite. Foto- NEOM Twitter.

Proiectul a stârnit multe critici, mai ales după ce membrii unui trib ar fi fost executați pentru că au protestat față de construirea orașului pe pământul lor. Ulterior, au apărut zvonuri despre modificarea proiectului, depășirea bugetului, dar și o listă de personal în continuă schimbare. Unii dintre cei care au lucrat la proiect au spus chiar că aceste e „rupt de realitate”.

În iulie 2022, luni prințul saudit Mohammed bin Salman anunța că orașul cu zero emisii de carbon pe care Arabia Saudită vrea să-l construiască la NEOM va așeza pe verticală case, birouri, parcuri publice și școli în cadrul unei fațade de oglindă ce se întinde pe o distanță de peste 170 de kilometri.

Prințul moștenitor a prezentat pentru prima dată în ianuarie 2021 planurile pentru „The Line” (Linia).

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri