Debutul noii emisiuni a lui Jeremy Clarkson a fost apreciat de critici

Data actualizării: Data publicării:
the grand tour tw

Primul episod al show-ului „The Grand Tour”, prezentat de Jeremy Clarkson, alături de Richard Hammond și James May, foştii prezentatori ai emisiunii „Top Gear”, a fost lansat joi prin serviciul de streaming Amazon Prime, scrie News.ro.

the grand tour tw

„Dacă «The Grand Tour» este, practic, «Top Gear» îmbunătăţit prin finanţarea Amazon, diferenţa poate fi observată imediat. Cei care nu s-au numărat niciodată printre fanii lui Jeremy Clarkson nu vor fi câştigaţi de emisiune, dar primul episod este o deschidere promiţătoare a show-ului, care pune în umbră încercarea BBC-ului de a relansa «Top Gear»”, a declarat expert, care consideră noua emisiune „incredibil de frumoasă”.

„Poate că micile ecrane sunt prea mici pentru Clarkson, Hammond şi May, iar următorul lor pas ar trebui să fie departe de internet şi în cinematografe”, a adăugat Will Gompertz, editorul de arte al BBC, care consideră că la „The Grand Tour” s-a muncit foarte mult iar primul episod a părut realizat pentru cinema sau telefoane mobile, datorită producției și a calității camerelor de filmat.

Primul episod al emisiunii a fost filmat la Dry Rabbit Lake în deșertul Mojave din California, iar printre automobilele prezentate se numără mașini hibride precum: McLaren P1, Porsche 918 Spyder și Ferrari LaFerrari.

„Mai mult decât formatul, mai mult chiar decât suma investită, ceea ce oferă cu adevărat personalitate unui show de televiziune este personalul. Poţi turna ceva într-un alt recipient, dar va avea acelaşi gust. Şi, fie că ne place sau nu, acesta are gustul echipei Clarkson, Hammond şi May”, a scris Sam Wollaston, critic The Guardian.

Printre cei care și-au spus părerea cu privire la noul show televizat se numără și Dan Wootton, care a scris în recenzia pentru The Sun: „Emisiunea are pistoale, explozii, super iahturi, cascadorii, British Institute of Car Chases, tamponări dramatice, o corabie care se scufundă şi pe Hammond atârnat dintr-un elicopter. Însă, ceea ce contează cu adevărat este faptul că Jeremy Clarkson a fost reunit cu cei doi parteneri ai săi pe ecran”, acesta acordând show-ului „The Grand Tour” cinci stele.

Primul sezon al show-ului va avea 12 episoade săptămânale, cu o durată de oră fiecare. Pentru moment, episodul poate fi urmărit doar în Marea Britanie, Statele Unite ale Americi, Germania și Japonia, dar din luna decembrie, emisiunea va fi lansată la nivel mondial. Amazon va transmite show-ul în 200 de țări, aproximativ la fel de multe ca cele în care rula emisiunea „Top Gear” produsă de BBC.

Jeremy Clarkson a fost concediat de BBC după ce l-a agresat fizic pe unul dintre producătorii emisiunii, iar în scurt timp, coprezentatorii Richard Hammond și James May au renunțat și ei la emisiune.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May au fost înlocuiți în emisiunea „Top Gear” cu Chris Evans, un cunoscut prezentator de radio și Matt LeBlanc, unul dintre protagoniștii serialului „Friends”. Cei doi au fost urmați în emisiune pe postul de coprezentatori de pilotul german de curse Sabine Schmitz, Eddie Jordan- pilot de Formula 1 și de Rory Reid-jurnalist specializat în automobilism.

Chris Evans a prezentat șase episoade din emisiunea „Top Gear”, după care a demisionat, iar următoarele două sezoane vor fi prezentate de actorul american Matt LeBlanc.

Ultimul episod al primei ediții „Top Gear” prezentat de Chris Evans a înregistrat o audiență mică comparativ cu cea pe care o avea emisiunea în perioada în care era prezentată de Jeremy Clarkson. Potrivit The Guardian, niciun episod din emisiunea prezentată de Clarkson, care a început în anul 2002, nu a fost urmărită de mai puțin de două milioane de telespectatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri