Video Bearflix, platforma unde pot fi urmăriți urșii orfani din Centrul de Reabilitare Harghita

Data actualizării: Data publicării:
ursulet
Foto: WWF

Urşii din România au propria platformă video pe care pot fi urmăriţi în timp ce mănâncă, se joacă şi se caţără în copaci. Se numeşte Bearflix şi cuprinde filmuleţe cu urşii orfani din Centrul de Reabilitare din Harghita, care a salvat până acum 150 de animale, eliberate apoi în sălbăticie. Cei care urmăresc filmuleţele amuzante sunt invitaţi să facă şi donaţii pentru urşi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alina Moldovan, coordonator de proiecte WWF Romania, a explicat la Digi24 că acest centru de reabilitare din Harghita este unic în Europa, datorită metodei pe care o folosește: ursuleții care sunt aduși aici sunt niște animale care categoric nu vor rămâne în captivitate (spre deosebire de sanctuarul de urși de la Zărnești - n.r.). Ei sunt crescuți astfel încât să se poată adapta mai ușor la viața în sălbăticie, chiar dacă nu se află în prezența mamei lor.

Platforma Bearflix funcționează ca oricare altă platformă de streaming, toate filmulețele sunt cu și despre ursuleți, iar abonamentele nu sunt altceva decât donații pe care utilizatorii le fac ca să susțină activitatea Centrului: să cumpere de mâncare pentru ursuleți, transport, îngrijire medicală, să consolideze așezământul de acolo. Ideea platformei, caracterizată și de o notă de divertisment, s-a născut nu numai din dorința ca utilizatorii să vadă întreg procesul de reabilitare a urșilor, ci și pentru ca oamenii să înțeleagă mai mult ursul ca specie.

Întrebată despre relatările tot mai frecvente despre prezența unor urși în apropierea oamenilor, Alina Moldovan spune că trebuie să conștientizăm că este o problemă la care s-a ajuns din cauza noastră, a oamenilor, iar primul pas ar fi să avem o atitudine responsabilă. Există diverse modalități de a soluționa această problemă, dar principala este să sistăm total hrănirea urșilor cu mâncare, o practică ce adesea are drept scop doar o poză pentru rețelele sociale. „Ar fi un prim pas, dar sunt multe măsuri care se pot lua, cum ar fi să optimizăm sistemul de intervenție acolo unde încă există urși-problemă, să optimizăm sistemele de colectare a deșeurilor, pentru că ei coboară în locurile unde se strâng deșeuri, există diferite măsuri ce se pot lua pentru protejarea proprietăților și a locurilor în care stau oamenii și cele mai eficiente sunt gardurile electrice, alături de folosirea unor câini specializați pentru aceste situații”, a explicat la Digi24 Alina Moldovan, coordonator de proiect WWF România.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita