Cum îngrijim pisica persană

Data publicării:
pisici persane

Este una dintre cele mai spectaculoase pisici. Are blană deasă şi moale şi ochii foarte mari care te privesc de pe o faţă turtită, adorabilă, asemănătoare jucăriilor din plus. Cei mai mulţi o vor acasă de la prima vedere, dar trebuie să ştiţi că îngrijirea ei nu e deloc uşoară. Este vorba de pisica persană.

Au aceeaşi conformaţie osoasă, au aceeaşi talie aceleaşi standarde. Ochii sunt la fel, mari şi rotunzi. Nu sunt acceptaţi ochii migdalaţi sau ochii mai mici. Au acelaşi fel de urechi aceleaşi probleme”, afirmă Hortensia Stănescu, crescător de Persană şi Exotic shorthair.

Sunt calme, liniştite am putea spune chiar leneşe. Nu le place să se ţipe în jurul lor, să fie agitaţie, dar mai ales nu se simt confortabil atunci când sunt luate în braţe. Toaletarea lor este dificilă şi necesită răbdare şi dexteritate din partea celui ce deţine o asemenea felină.

„Trebuie pieptănate dacă nu o dată pe zi, măcar o dată la 2 zile. La ochișori trebuiesc curăţate cam zilnic. Pentru că au traiectul foarte scurt între nas şi ochi din cauza botului turtit şi le curg lacrimi, lacrimi care sunt acide şi care colorează blană din jurul ochilor şi a boticului”, adaugă Hortensia Stănescu, crescător de Persană şi Exotic shorthair.

Curăţarea ochilor se face cu o soluţie specială pe baza de ser fiziologic. După îndepărtarea soluţiei se foloseşte o pudră pentru albirea zonelor colorate de lacrimi. Se trece apoi la zona bărbiei care trebuie periată pentru că aici se adună sebum şi resturi de mâncare.

Pieptănarea începe cu părul de pe abdomen şi apoi cu cel de pe spate pentru a evita încâlcirea acestuia. Se face o periere în sensul de creştere a firului, pentru a elimina părul mort şi apoi în răspăr începând cu zona gâtului şi terminând cu coadă.

Indiferent care sunt sentimentele pe care le aveţi pentru această aristocrată a pisicilor e bine să ţineţi cont de timpul alocat ingrijirii ei. Cei care se încumetă la convieţuirea cu ele trebuie să ştie că pisicile persane pot trăi până la 16 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri