FOTO. Un câine dispărut de un an a fost găsit la 60 de kilometri de casă de agenți ai Poliției Animalelor

Data publicării:
Un câine pierdut a fost readus proprietarilor.
Un câine dispărut de un an a fost găsit la 60 de kilometri de casă de agenți ai Poliției Animalelor. Foto: IPJ Arad

Un câine care a dispărut în urmă cu mai mult de un an şi care de atunci era căutat de o familie din municipiul Arad a fost găsit de poliţişti la o distanţă de peste 60 de kilometri.

Ruby este un câine în vârstă de patru ani şi jumătate, negru şi foarte curios din fire, după cum l-au descris proprietarii. El a fugit de acasă în iunie 2020, iar de atunci era căutat.

Un câine dispărut de un an a fost găsit la 60 de kilometri de casă de agenți ai Poliției Animalelor. Foto: IPJ Arad
Un câine dispărut de un an a fost găsit la 60 de kilometri de casă de agenți ai Poliției Animalelor. Foto: IPJ Arad

Fetiţele Carla şi Ema, în vârstă de 10 ani, respectiv patru ani, erau prietenele cele mai bune ale patrupedului şi au suferit foarte mult când l-au pierdut. Nu au încetat să-l caute, postând imagini pe toate reţelele de socializare. Au lipit afişe prin municipiul Arad şi împrejurimi, au întrebat pe stradă de Ruby, dar în zadar.

Când au auzit că s-a înfiinţat „Poliţia Animalelor”, fetele şi-au rugat părinţii să apeleze la poliţişti, ca ultimă şansă de a-l găsi pe Ruby.

Într-una din acţiunile din judeţ, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au auzit despre un câine negru, prietenos, care pare a fi tânăr, dar care nu prea stă într-un loc şi este veşnic pe fugă. Se afla în localitatea Şicula, la 60 de kilometri de Arad. Având în minte rugămintea fetelor de a le ajuta să-l găsească pe Ruby, au mers să vadă căţelul despre care vorbeau localnicii şi, spre bucuria lor, părea a fi chiar Ruby. Fetelor nu le-au spus nimic nici după ce s-a confirmat că patrupedul este Ruby, iar împreună cu părinţii acestora poliţiştii au pus la cale reîntâlnirea”, a povestit, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, potrivit Agerpres.

Momentul reîntâlnirii cu Ruby a fost descris de către poliţişti ca fiind unul „foarte emoţionant” pentru cele două fete, care l-au îmbrăţişat îndelung şi au promis să aibă mai multă grijă pentru ca patrupedul curios să nu mai scape din curtea casei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri