Marcel Vela a adoptat un cățel la minister și caută stăpâni pentru încă doi

Data publicării:
Marcel Vela a adoptat un catelus la ministerul de interne
Marcel Vela a adoptat un cățeluș la Ministerul de Interne Foto: Facebook Marcel Vela

Ministrul de interne, Marcel Vela, anunță că a adoptat un cățeluș la minister și caută stăpâni pentru încă doi și mama lor. El a publicat joi seara pe Facebook poze cu animalele, mărturisind că știrea despre cei doi copii minori care au omorât un cățeluș nu l-a lăsat indiferent. „O societate sănătoasă există acolo unde animalele sunt respectate, iubite, integrate și, nu în ultimul rând, îngrijite”, scrie ministrul de interne pe Facebook.

Marcel Vela spune a mai aflat chiar joi că niște pui au fost bătuți și că, alături de mama lor, o cățelușă fără stăpân, au fost înfometați și aruncați la o groapă de gunoi. „Dragii mei, acest suflet nevinovat este unul dintre puii despre care vă spuneam, iar frățiorii săi se află într-un adăpost, alături de mamă, unde sunt foarte bine îngrijiți de niște oameni minunați care vă oferă șansa să-i adoptați”, spune Marcel Vela, care s-a fotografiat cu un cățeluș în brațe. „Pe cățelușul din poză l-am botezat Max și l-am adoptat la Ministerul Afacerilor Interne. Va crește și va fi iubit alături de profesioniști și de prieteni”, dă asigurări ministrul.

„Haideți să ne dăm cu toții mâna în această cauză și să îi ajutăm și pe ceilalți să ajungă la o familie care să îi iubească necondiționat”, îndeamnă Marcel Vela.

El lasă și un post scriptum la postare și le spune celor care doresc să adopte cățelușii sau care pur și simplu doresc mai multe fotografii și informații, să îi scrie un mesaj în privat. „M-am alăturat acestei cauze și vreau să le găsim o familie care să-i iubească, iar voi, oameni cu suflet mare, să fiți iubiți și de aceste ființe nevinovate”, spune în final Marcel Vela.

În altă ordine de idei, ministrul de interne anunță că în cazul copiilor minori care au omorât cățelușul prin lovituri repetate s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor. „Voi urmări cu mare atenție finalitatea acestui caz”, promite ministrul.

„Nu putem privi nepăsători către astfel de fapte, nu putem fi indiferenți atunci când citim o astfel de știre! Orice acțiune de violență făcută astăzi asupra unui animal, poate fi acțiunea de violență de mâine asupra unui om. Astfel de deprinderi arată slăbiciunea unei societăți, iar prin astfel de exemple lumea arată de prea multe ori că eșuează spre răutate și ură. Lumea de mâine nu poate fi despre violență, ea trebuie să fie mai bună, în pace, bine și armonie. Asta trebuie să învățăm copiii!”, spune ministrul de interne. „Avem foarte mult de muncit pentru a clădi un viitor sănătos pentru România și nu putem fi indiferenți. Să nu uităm niciodată că dreptul la viață trebuie respectat, iar educația reprezintă temelia unei societăți”, adaugă Marcel Vela.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...