Care sunt semnele hipersensibilității senzoriale la copii: Dau dovadă de înțelepciune și știu să îi „citească” pe cei din jur

Data publicării:
copil
Care sunt semnele hipersensibilității senzoriale la copii: Dau dovadă de înțelepciune și știu să îi „citească” pe cei din jur. Foto: Profimedia

Să fii sensibil nu e neapărat un defect, ci ar putea deveni chiar un avantaj. Spun specialiștii, care se referă la copiii al căror comportament dezvăluie că au hipersensibilitate senzorială. Iată care sunt semnele la care ar trebui să fie atenți părinții.

Psihologii și neurologii spun că unul din cinci copii suferă de hipersensibilitate senzorială și că există comportamente specifice care dezvăluie acest lucru. De exemplu, sunt extrem de atenți la detalii și observă schimbări legate de oameni sau locuri care nu sunt neapărat evidente.

Cei mici sunt influențați și de starea de spirit a celor din jur. Dacă cineva este trist, ei ajung să absoarbă emoțiile și să le trăiască la aceeași intensitate.

Un alt semn de hipersensibilitate este gestionarea dificilă a sentimentelor intense, cum ar fi îngrijorarea sau furia. În același timp, sunt deranjați de mirosuri și de sunete puternice, așa că se simt inconfortabil în locuri aglomerate. Tocmai de aceea, refuză și să mânânce anumite preparate dacă nu le place mirosul sau textura.

Dacă ne uităm la felul în care se comportă atunci când au ceva de făcut, acești copii preferă să acorde atenție deosebită oricărei activități, fac lucrurile în ritmul lor și detestă să fie grăbiți. Din același motiv, nu reușesc să se concentreze când cineva îi ceartă sau țipă la ei și sunt mult mai receptivi la discuții și corecții blânde.

Sunt mai mai înțelepți decât alți copii de vârsta lor și o demonstrează prin comentariile istețe pe care le fac. În plus, au și un simț al umorului extrem de dezvoltat.

Copiii hipersensibili senzorial au puterea să îi „citească” pe cei din jur și pot să își dea seama care sunt adevăratele intenții ale acestora.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri