Fervex a fost retras din farmaciile din România. Măsura este una de precauție

Data publicării:
fervex for children

ACTUALIZARE 17.00. Producătorul Bristol-Myers Squibb a precizat pentru Digi24 că datele colectate până în momentul de faţă sugerează că zahărul (sucroza) folosit în compoziţia acestor produse este sursa prezenţei microbiene. Prin urmare, datorită unor măsuri de precauţie extremă, Bristol-Myers Squibb a retras de pe piaţă aceste produse care au aceeaşi sursă de zahăr (sucroza).

„Este important de menţionat că nu au existat reclamaţii de calitate sau reacţii adverse în legătură cu acest eveniment”, potrivit sursei citate.

Producătorul a anunţat Agenţia Europeană a Medicamentului care a trimis informarea mai departe farmaciştilor şi reprezentanţilor de medicamente. Sunt însă şi farmacişti care încă vând tratamentul pentru că spun că n-au primit încă înştiinţarea oficială.


La un control de rutină care s-a efectuat în Franța, s-au descoperit în Fervexul cu aromă de zmeură niște bacterii atipice. Astfel, s-a decis retragerea acestuia atât din Franța, cât și din alte țări, precum Serbia și Polonia.

„Din informațiile pe care le avem la ora actuală, produsele despre care este vorba nu se comercializează în România, se comercializează produse similare, iar producătorul a propus retragerea tuturor acestor produse până la verificarea lor. Bacteria respectivă nu a dat niciun fel de manifestări clinice la cei care l-au folosit, dar există riscul să apară dacă cineva ar continua tratamentul”, a precizat la Digi24 Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătății.

Producătorul medicamentului, fabrica Upsa din Franţa a grupului american Bristol-Myers Squibb, a descoperit un lot cu încărcătură microbiană, respectiv Fervex cu aromă de zmeură, pentru care a cerut retragerea de pe piaţă, ca măsură de precauţie, a spus pentru Mediafax preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), Marius Savu.

Ulterior, Agenţia Europeană a Medicamentului a hotărât retragerea de la comercializare a tuturor formelor de Fervex granule pentru adulţi şi copii, nu numai a celor cu aromă de zmeură, a precizat Marius Savu.

Marius Savu a subliniat că medicamentul Fervex cu aromă de zmeură nu se comercializează în România, dar în urma deciziei Agenţiei Europene a Medicamentului, Fervex a fost retras de la vânzare în toate variantele comercializate.

„Retragerea a fost extinsă ca o măsură de precauţie deoarece produsele menţionate mai sus sunt similare cu Fervex Raspbery aromă de zmeură. Datele colectate până în momentul de faţă sugerează că zahărul (sucroza) folosit în compoziţia acestor produse este sursa prezenţei microbiene. Prin urmare, datorită unor măsuri de precauţie extremă, Bristol-Myers Squibb retrage de pe piaţă aceste produse care au aceeaşi sursă de zahăr (sucroză)”, precizează Bristol-Myers Squibb într-o declaraţie transmisă Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita