Flotările, indicator pentru sănătatea inimii

Data publicării:
barbat flotari

Întrebare pentru bărbați (și nu numai): câte flotări puteți face? Este important din punct de vedere științific, pentru că vă poate spune dacă o să faceți un atac de cord.

Abilitatea de a face multe flotări nu este doar un semn de forță, susțin oamenii de știință de la Universitatea Harvard. Anunță și o stare de sănătate foarte bună.

Aceia dintre subiecții care au fost în stare să facă mai mult de 40 de flotări la teste au avut un risc semnificativ mai scăzut de probleme cardiace severe în următorii 10 ani. În unele cazuri, riscul s-a diminuat și cu 96 la sută.

Dar este oarecum normal să fie așa, pentru că persoanele care reușesc să facă atât de multe flotări au categoric o condiție fizică bună. Așa că nu trebuie să ne mire faptul că nu au probleme cu inima. Numeroase studii au stabilit o legătură directă între activitatea fizică și sănătatea cardiacă.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00, și pe Digi24 în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri