Gripa durează mai mult și este mai severă decât în anii anteriori

Data publicării:
12032013 20gripa-54422

De peste o lună, Maria suferă de gripă - o boală pe care, ca mulţi români, s-a încăpăţânat să o ducă pe picioare.

Abia când simptomele au devenit de nesuportat, femeia s-a hotărât să meargă la medic. Asemenea ei, majoritatea românilor preferă să se trateze singuri, în speranţa că gripa va trece, în timp.

De multe ori, însă, boala doar se agravează şi poate lăsa în urmă sechele.

„Dacă febra şi durerile de cap dispar în maxim o săptămână, la mulţi pacienţi rămâne o tuse persistentă care poate dura şi şase săptămâni”, a afirmat doctorul Cristian Sever Oana.

300 de noi cazuri de gripă s-au înregistrat doar în ultimele şapte zile, adică o incidenţă dublă faţă de săptămâna precedentă. Unul din trei pacienţi a avut nevoie de internare.

Doar la Institutul Matei Balş din capitala, 177 de pacienţi cu gripă au venit pentru tratament, de la 1 februarie până acum. Netratată, boala poate avea consecinţe grave, avertizează medicii.

Gripa evolueaza sever cu insuficienta respiratorie, miocardita, encefalita, manifestari care pot ucide”, a avertizat Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institului Matei Balș.

Până săptămâna trecută, în România au fost vaccinate gratuit împotriva gripei peste 800 de mii de persoane. Numărul este în scădere cu 10 procente faţă de anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri