Operațiile au fost reluate la spitalul Marie Curie. Până la jumătatea lunii decembrie vor fi operați între 10 și 14 copii

Data publicării:
medici din interior-16

Medicii italieni, secondaţi îndeaproape de doctori români, au intrat din nou în sala de operaţie. De ei depinde soarta unor copii care s-au născut cu malformaţii ale inimii. În saloanele spitalului, părinţii lor aşteaptă cu emoţii ca medicii să le aducă o veste din sala de operaţie. Aşa cum este şi cazul Paulinei. Are doi copii şi ambii s-au născut cu probleme. Pe unul dintre ei a reuşit să-l opereze în Turcia, iar acum a venit şi rândul fetiţei, tratată de medicii italieni veniţi în România.

Timp de două săptămâni, medicii italieni vor opera între 10 şi 14 copii. Lista de aşteptare a cardiologilor români este însă de patru ori mai mare. La niveul întregii ţări, doar 300 dintre cei 1.200 de copii care se nasc cu malformaţii cardiace ajung să fie salvaţi.

„Orice pas în plus este un pas înainte şi idee este a nu avea o activitate sporadică, ci a avea o activitate continuă. Chiar dacă înseamnă un caz pe săptămână, înseamnă rodarea echipei, ceea ce este foarte important”, a explicat Alin Nicolescu, medic primar cardiolog.

Este pentru a doua oară când specialiştii din Milano fac operaţii în secţia de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Marie Curie. Primele intervenţii chirurgicale au avut loc în luna septembrie, după ce doi ani secţia, complet dotată, a stat nefolosită din cauza lipsei de personal. Acum, doi medici rezidenţi şi patru asistente din România sunt la specializare în Italia, dar va mai trece timp până când în spital vor putea fi făcute operaţii de doctori români.

Echipa de medici din Italia va sta în România până pe 14 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri