Radiografii încurcate la spital. Un copil cu mâna ruptă, diagnosticat cu afecțiune craniană

Data publicării:
radiografie

Mama băiatului de 10 ani l-a dus la spital pentru că avea osul mâinii fisurat. Medicii i-au făcut radiografie, i-au pus atelă şi au decis că trebuie să îi pună braţul în ghips peste câteva zile. Când au revenit, medicii i-au arătat o radiografie făcută la cap.

„O țineau tot pe a lor, că nu si nu, că nu a făcut copilul la mână şi a făcut la cap. Atunci am zis că nu sunt nebună, am venit cu copilul”, spune mama băiatului, Aura Funieru.

Vinovatul a fost găsit rapid: asistentele care au scris numele copilului pe două radiografii, una la cap şi alta la mână. Nimeni nu şi-ar fi dat seama dacă mama copilului nu cerea explicaţii.

„Se mai întâmplă uneori, pentru că pacienții sunt nerăbdători. Programul se supraaglomerează, personalul nu este sufficient și la sfârșit, când fiecare trebuie să-și lase lucrurile descurcate pentru cealaltă tură, la ușă sunt alți pacienți care așteaptă”, spune Ioana Mitrulescu, șefa secției de Radiologie.

La secţia radiologie a spitalului din Târgu Jiu lucrează 10 medici şi 20 de asistente, jumătate din personalul necesar. Directorul ştie care este problema şi ezită să dea el sancţiuni.

Este vorba de o eroare umană datorată volumului mare de muncă. Situația se află la Oficiul Juridic pentru stricta analiză și pentru a evidenția motivele care au dus la acest aspect”, spune Tiberiu Tataru, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Din spitalele din România lipsesc 12.000 de asistente şi 6.000 de infirmieri şi brancardieri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri