Sanitas: Grevă generală în sistemul medical începând cu 28 noiembrie. Cerem demisia lui Eugen Nicolăescu

Data publicării:
proteste medici sanitas

Actualizare 11:20 Vicepresedintele Sanitas, Marius Sepi, a anunțat că în data de 28 noiembrie va începe o grevă generală în sistemul sanitar. Acesta a subliniat că medicii sunt dispuși să își întrerupă voluntar activitatea, ceea ce înseamnă că pot urma demisii în masă.

Marius Sepi a anunțat că doctorii cer demisia ministrului Sănătății Eugen Nicolăescu: „Cerem demisia ministrului Eugen Nicolăescu, pentru ca nu s-a rezolvat absolut nimic din ce am cerut pana acum si solicitam implicarea premierului sa rezolve”.

Vicepresedintele Sanitas a afirmat că medicii vor asigura o treime din serviciile medicale.  


În perioada 15-19 noiembrie, spitalele vor fi notificate în legătură cu începerea acţiunilor de protest, iar pe 25 noiembrie, între 8 şi 10 dimineaţa, medicii şi asistenţele vor intra în grevă de avertisment.

Pe 28 noiembrie se va declanşa greva generală pe termen nelimitat. Protestul vine în urma eşuării negocierilor dintre coaliţia profesioniştilor din sănătate şi Guvern.

Revendicările sindicaliştilor vizau 6% din PIB pentru sănătate, creşterea veniturilor, renunţarea la transformarea spitalelor în regii autonome şi societăţi comerciale şi dublarea salariilor medicilor rezidenţi.

Guvernul nu a soluţionat decât această ultimă revendicare, prin acordarea unei burse lunare de 150 de euro. În plus, proiectul de buget pe anul 2014 nu vizează nicio creştere a salariilor pentru personalul din sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri