Semnal de alarmă. Mai multe cutii de Pegasys contrafăcut au ajuns în farmacii. Polițiștii au deschis o anchetă

Data publicării:
vaccin mediafax-8

Actualizare. Poliţiştii au deschis dosar penal, după ce mai mulţi bolnavi de hepatită au primit glucoză cu apă, în loc de interferon. Falsificarea produsului Pegasys le-a pus viaţa oamenilor în pericol, iar lipsa medicamentului din tratament poate duce la complicaţii grave, avertizează specialiștii.

Ministerul Sănătăţii a recomandat tuturor pacienţilor care folosesc produsul Pegasys soluţie injectabilă în seringă preumplută să se adreseze de urgenţă medicului, dacă au achiziţionat produsul în ultimele două săptămâni.

În plus, comisia de specialitate din cadrul ministerului va elabora şi un protocol referitor la modalitatea de tratament a pacienţilor care folosesc în mod regulat acest produs.

Agenția Națională a Medicamentului a publicat un comunicat în care arată diferențele dintre medicamentul original și cel falsificat. Printre acestea, dispozitivul de administrare este o seringă din plastic, la cel contrafacut, iar la cel original este din sticlă, iar pe cutia produsului falsificat nu apar codul de culori şi codul de bare.

În România, se estimează că aproximativ 4.000 de persoane sunt tratate cu seringile preumplute cu interferon Pegasys.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri