TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Dorel Vişan povestește cum a scăpat de hepatita C

Data publicării:
dorel visan

„Când sunt liber de la teatru mă duc la film, când sunt liber de la film mă duc la vie, când sunt liber de la vie ar sau cosesc, sau la stupi, sau la roşii”, explică Dorel Vișan.

Maestrul are o viaţă liniştită şi fericită, la 18 kilometri de Cluj-Napoca, într-o căsuţă cu prispă, exact ca în poveşti.

„E mult de lucru la ţară, da. Dar te întreţine! Niciodată nu vorbesc despre ani! Nu contează vârsta din buletin. Dacă te simţi bine, asta e tot un principiu daoist, dacă te simţi bine niciodată nu trebuie să spui cuvântul 'bătrân' sau 'nu pot' sau 'nu vreau'” spune Dorel Vișan.

Este un principiu de la care actorul nu se abate niciodată, deşi nu este deloc uşor să gândească mereu pozitiv.

Mă lupt cu mine ca să pot să gândesc pozitiv (...) Repeţi, începi să cânţi dacă îţi vine un gând urât, spui un lucru frumos, zâmbeşti”, explică el.

Acesta este primul pas către o viaţă sănătoasă. Dorel Vişan a înţeles asta în urmă cu șapte ani, când a aflat că are hepatită cronică virală. A încercat mai întâi un tratament naturist, dar şi-a dat seama că nu era suficient. A urmat tratamentul alopat, indicat de medici, dar nu s-a bazat doar pe el.

„Eu am făcut în paralel şi, cum zic doctorii, prostiile mele (râde). Mulţi medici nu acceptă aceste tratamente. Eu cred că asta e un fel de ignoranţă, ca să nu zic alt cuvânt, să nu accepţi o altă variantă, pentru că de exemplu Hipocrate, care este părintele lor, spune aşa: sunt mai multe căi care duc spre vindecare, dar întotdeauna trebuie să o folosim pe aceea care este mai puţin dăunătoare”, spune actorul.

Aşa că, pe lângă tratamentul cu interferon, actorul a căutat şi alte metode din medicina complemetară şi orientală.

„În Japonia este o vorbă: boala intră prin minte. Tot pe acolo şi iese”, crede Dorel Vișan.

Pe lângă exerciţii, actorul a învăţat presopuctură. Mai exact, îşi face singur masaj. Nu trece zi în care să nu dedice chiar şi trei ore acestor terapii

„Ştiam multe lucruri şi înainte, dar nu le făceam, dar acum le fac zilnic, zilnic! Şi azi am fost la pescuit şi cu ochii la undiţă şi masez aici. Ca să vezi cum omul are la îndemână toate lucrurile”, explică el.

Dorel Vișan spune că a scăpat de hepatita în 12 săptămâni.

Îmi spunea domnişoara doctor că acolo este limita când merge bine tratamentul, însă eu n-am ştiut şi mi-am făcut o planificare mentală (...) şi i-am spus doamnei doctor: în săptămâna 12 eu voi avea virus nedetectabil. În saptămâna 12 a venit rezultatul din Scoţia: virus nedetectabil!”, își amintește el.

Din păcate însă, tratamentul cu interferon a avut şi efecte neplăcute: un chist de 12 centimetri la genunchiul drept. Actorul a scăpat însă de operaţie cu ajutorul automasajului şi al altor terapii complementare.

Mi l-a distrus total, total, doctorii mi-au recomandat genunchi de plastic sau cărucior şi uite, genunchiul este normal, pot să-l mişc, pot să alerg. Nu prea mult, că oboseşte, dar s-a refăcut total, nu mai am dureri. Deci uite cum i-a dat Dumnezeu omului posibilitatea de a se autovindeca, de a se autocontrola. Este extraordinar să te cunoşti! Este extraordinar să cunoşti aceste lucruri. Eu dacă nu le cunoşteam nu ştiu dacă puteam să-mi vindec genunchiul. Şi n-am luat medicamente! Şi nu iau nici acum pentru genunchi”, spune Dorel Vișan.

Întoarcerea la natură i-a facut mult bine actorului Dorel Vişan. Exerciţiile în aer liber, dar şi legumele şi fructele din grădina şi livada proprie l-au ajutat să se vindece.

De exemplu eu am suportat extraordinar de bine interferonul. (...) Până organismul şi-a făcut propria apărare împotriva lui am băut numai sucuri de legume, pe baza de morcov, dar câte 1,5 l pe zi, rădăcină de pătrunjel şi ţelină, sau sfeclă roşie, şi aia e bună. Nu mancam carne, n-am mancat carne deloc”, povestește el.

Acum, actorul are o alimentaţie echilibrată și evită produsele din comerţ.

„Ăsta e un sortiment de castraveţi, dar l-am pus printre flori. Şi uite cum, uite ce lung e. Cresc lungi, aşa de lungi cresc, 30-40 de cm. Şi aia e o roşie-pară”, arată el.

Actorul Dorel Vişan explică ce masaje se pot face pentru a scăpa de răceli, dureri de cap, de fiere sau de stomac, dar şi mişcările indicate în cazul diabetului, problemelor de prostată, de colon ori în cazul diabetului.

În momentul când simţi că îţi curge nasul, că răceşti, masează de 15-16 ori, mai stai o oră, iar masezi, de mai multe ori pe zi. Şi nu mai intri în răceală”, spune el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri