Tratament în cazul toxiinfecțiilor alimentare

Data publicării:
01022013 20toxi-47032

„Este o boală infecțioasă produsă de microorganisme introduse în organism prin alimente. Fie alimente infectate prin manipulare incorectă, fie legume sau fructe care au crescut în mediu propice acestor infecții”, spune Cristina Lupaşcu, medic specialist în medicină de familie.

„Regula de aur este prelucrarea corespunzătoare a alimentelor, de la spălarea pe mâini a celui care le manipulează până la prepararea termică a alimentului”, adaugă ea.

„Simptomele apar repede, 3-6 ore de la ingerarea alimentului, și sunt caracteristice unei boli diareice de origine infecțioasă: greață, vărsături, febră, diaree. Trebuie să înlocuim lichidele pierdute, sunt indicate ceaiurile, supa. Problematic e când boala este însoțită de vărsături și nu putem ingera lichide”, subliniază medicul.

„Nu se impune un regim alimentar foarte drastic, dar nu vom mânca zeamă de carne, lapte dulce, zahăr”, precizează Cristina Lupașcu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri