A încetat din viaţă scriitorul Alexandru Muşina

Data publicării:
alexandru musina 06191638 58162500

"Este o veste cutremurătoare pentru noi şi o mare pierdere. El a fost, dincolo de calităţile de scriitor care l-au impus pe plan naţional, şi un profesor excelent. Mi-a fost un mentor extraordinar în cel mai pur sens al cuvântului. De fapt, singurul pe care l-am avut. Avându-l ca profesor, am avut, ca adolescent, nişte atuuri fundamentale şi am învăţat de la el lucruri pe care alţii le învăţau abia în facultate. A avut un extraordinar har pedagogic", a declarat scriitorul Andrei Bodiu, profesor la Facultatea de Litere.

Acesta a spus că Muşina şi-a dus boala pe picioare până aproape în ultima clipă, participând în aprilie la un colocviu de literatură.

Alexandru Muşina a absolvit Liceul "Andrei Şaguna" din Braşov în 1973, iar în 1978 Facultatea de Limbă şi Literatură Română a Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca profesor de literatură la liceu.

Din 1996, a fost doctor în litere la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi profesor de creative writing, folclor, literatură comparată la Facultatea de Litere a Universităţii "Transilvania" din Braşov.

Muşina deţinea editura Aula din Braşov. De asemenea, a fost membru la Cenaclului de Luni. El a debutat în lumea literară în volumul colectiv de poezii "Cinci", apărut în 1982. În 1984, a publicat primul volum individual - "Strada Castelului 104".

A publicat mai multe volume de poezii şi eseuri, cărţi pentru copii, a colaborat neîntrerupt la reviste literare, a susţinut conferinţe despre poezia contemporană, a obţinut numeroase premii, iar anul trecut şi-a lansat romanul comic "Nepotul lui Dracula".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri